waldist Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 Witam Panowie i Panie mający kontroler Touch, pochwalcie się w jakich obudowach zapakowaliście elektronikę. Poszukuję natchnienia:) Z góry dzięki waldek Cytuj Zbiornik 250l+50l (narożne,trapez),refugium, biopellets, odpieniacz diy (AQ1200). Obieg NewJet2300. Miękkie + SPS. Oświetlenie LED 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Dołączam się do prośby, bo tez nie mam pomysłu jak to razem zmontować. Dziś dotarła do mnie najnowsza, rozwojowa wersja z Bluetooth. Diody jeszcze nie doszły, ale zasilacz tak, wiec się trochę pobawiłem na ślepo Jest potencjał! Naprawdę fajna zabawka. Pierwszy tuning - taśma klejąca na części odpowiedzialnej za pikanie - teraz pika cichutko. Jakiego kabla użyć? Czy przy chłodzeniu aktywnym czujnik temperatury nie powinien być przyklejonym do radiatora? - jeszcze nie wiem jak daleko będzie mój kontroler od diod... Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facta Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 No to może ja pokażę, zdjęcie robione dopieniaczem dlatego taka jakość : ) Cytuj Pudełko przelewowe DIY Algae Scrubber DIY Lampa led DIY Reaktor fitoplanktonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) To i ja się podepnę,,, ;)Zupełnie nie mam koncepcji gdzie wmontować kontroler. Edytowane 5 Marca 2014 przez Szarmon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Ja mam sterownik ten pierwszy, ale wsadzilem go do obudowy, która jest poza lampą i stoi za akwarium. Lampę ze sterownikiem połączyłem przewodami 0,5mm2. Są to 2 wiązki po 14 przewodów każda. Przewodami leci wszystko. Zasilanie i sterowanie na 5 x 6 diod, zasilanie do wiatraków oraz sygnał do czujnika temperatury radiatora. Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Szymon a jaki masz czujnik temp. do radiatora?Wykorzystałeś ten ze sterownika, czy może jakiś inny założyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Ten oryginalny ze sterownika. Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mslawek Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 jest już może jakaś aktualizacja do sterownika 3-przyciskowego? skąd można pobrać jeśli był wydany? Cytuj Akwarium 300L (120x50x50) front i boki z OW + sump 100L Odpieniacz Deltec MCE600 (na czas dojrzewania) WhiteSkim200, cyrkulacja 2xtunze 60856045, Lampa LED 240W DIY od Tomasza, dolewka AM SP3000, obieg: NJ4500 Jebao DC6000 Start 13.12.2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 Tu być wszystko - http://chomikuj.pl/morswin07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) . Edytowane 6 Marca 2014 przez trollkrabbe (wyświetl historię edycji) Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Ja mam sterownik ten pierwszy, ale wsadzilem go do obudowy, która jest poza lampą i stoi za akwarium. Lampę ze sterownikiem połączyłem przewodami 0,5mm2. Są to 2 wiązki po 14 przewodów każda. Przewodami leci wszystko. Zasilanie i sterowanie na 5 x 6 diod, zasilanie do wiatraków oraz sygnał do czujnika temperatury radiatora. Wysłane z Tapatalk Znalazlem taki kabel: http://allegro.pl/pr...4005034244.html O takim pisales? U mnie beda wykorzystane wszystkie 6 kanalow, wiec jak sie okaze ze wiatrak bedzie konieczny to przewodow nie wystarczy. ma ktos kontroler wbudowany w lampe? Edytowane 6 Marca 2014 przez trollkrabbe (wyświetl historię edycji) Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 Kupiłem taki Przewód sterowniczy LiYCY 14x0,5 300/300V w bankkabli. U mnie drivery są w jednej obudowie z kontrolerem. Tomasz robi kompaktowe lampy z wszystkimi elementami zamontowanymi w obudowie lampy. Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1080 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Ja u siebie bede chcial wykorzystać taki kabelek D-sub mozna na nim prowadzic napiecie do 30V wiec powinien się nadac na allegro mozna kupic fajne wtyczki po 37 zl Estetyczne bedzie wyglądało Cytuj Akwarium: 120l. 60x45x45 sump Sump 70x34x45 85l. lampa: lumini 150w Cytkulacja: Jebao RW-4 ,RW-8 Obieg: JW 3000 Odpieniacz: turboflotor blue 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 kabel kupilem 16 przewodowy lokalnie. Wiecej nie mieli, a idealnie byloby 17, na wypadek potrzeby wentylowania. Chyba, ze drivery zamontuje w lampie, a nie wszafce… Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldist Zgłoś Napisano 23 Marca 2014 W końcu włożyłem sterownik do obudowy. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Obudowa standardowa dostępna w cyfronice, za bagatela niecałe 5zł. Cytuj Zbiornik 250l+50l (narożne,trapez),refugium, biopellets, odpieniacz diy (AQ1200). Obieg NewJet2300. Miękkie + SPS. Oświetlenie LED 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Wygląda dobrze, ale wtyczki i gniazda Lemo, to nie tania impreza :-). Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldist Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 No fakt, lecz wtyczki znalazłem ze starego sprzętu w pracy, więc poszły do sterownika:) Cytuj Zbiornik 250l+50l (narożne,trapez),refugium, biopellets, odpieniacz diy (AQ1200). Obieg NewJet2300. Miękkie + SPS. Oświetlenie LED 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldist Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Ale po sprawdzeniu ceny wtyków, przychylam się do Twoje wypowiedzi. To NIE tania impreza. Jak by mi się nie plątały to bym poszedł w wtyki duuuuzzzooo tańsze. Pozdrawiam Cytuj Zbiornik 250l+50l (narożne,trapez),refugium, biopellets, odpieniacz diy (AQ1200). Obieg NewJet2300. Miękkie + SPS. Oświetlenie LED 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olecha7 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 A ja tak podłączyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) U mnie miniaturyzacja na wzor radziecki Mam natomiast pytanie o sam kontroler. oswietlenie nocne swieci cala dobe - nie da sie tego zmienic? Wymyslilem, ze wschod i zachod bede "docieplal" czerwonym i pomaranczowym, nie swiecac RB, UV ani niebieskimi, ale razem z nocnym blue i uv robi sie rozowo nie do wytrzymania! Za to, jak ustawie blue i uv - wschod wieczorem, a zachod rano, a wszystkie kolory w nocnym na zero, to w nocy nie swieci nic... i jeszcze jedno - Kontroler ma modul bluetooth - czy bede mogl zrobic kolejna aktualizacje bezprzewodowo, czy jeszcze przez usb, a dopiera nastepna przez bluetooth? jezeli to drugie, to czeka mnie duzo rozkrecana… Edytowane 7 Maja 2014 przez trollkrabbe (wyświetl historię edycji) Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Każda aktualizacje będziesz mógł przeprowadzić bezprzewodowo. Oświetlenie nocne świeci cała noc a dokładnie od czasu zachodu do do kolejnego wschodu, jeżeli chcemy wyłączyć nocne to na danym kanale ustawiamy je na 0%. Aby sterownik działał poprawnie zachód musi być ustawiony przed północą. Pracuje na nowszym softem gdzie oprócz płynniejszego rozjaśnianie zostaną wyeliminowane przypadki jak opisane powyżej (mocno niestandardowe ) ale wolnych chwil jest naprawdę mało. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollkrabbe Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Dzieki za odpowiedz. Chyba mi sie udalo to tak poustawiac, jak chcialem. A jak postepy z aplikacja na androida? czy to juz w kolejnej wersji oprogramowania? no i kiedy premiera? Cytuj Biotop Północnozachodni Atlantyk http://nano-reef.pl/topic/44824-tu-poczatki-zimnej-rafy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Witam Kiedy jest planowane wydanie nowego softu? Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsam Zgłoś Napisano 17 Września 2014 A ja chciałbym serdecznie podziękować koledze Morswinowi. Przygotował mi komputerek ze sterowaniem 220V i driverki. Wszystko pięknie chodzi. Dziękuję. Kontakt z kolega i doradztwo w we wszystkich sprawach /a jestem całkowitym laikiem/ bardzo sobie cenie. A zbudowałem 150 cm lampę z 4 x mostki RoyalBlu i 2 x CoolWithe razem 36 diód - PIĘKNIE ŚWIECI> Sterowanie - marzenie . Jeszcze raz dzięki. Jestem Happy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach