Hoody Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Jakiś miesiąc temu kupiłem ok 7cm Białobrodego. Ryba kupiona ze sklepu. Ładnie żre mrożoną artemię i mysis, algi nori oraz całe dnie skubie coś ze skały. Jest gruby, nie chudnie, wydala normalnie. Wydawać by się mogło, że ideał, a jednak.... Problem polega na tym że coś go prawdopodobnie stresuje strasznie bo non stop jest obsypany cały! Zauważyłem że rano przed zapaleniem światła nie ma kropek, dopiero jak wracam z pracy i jest zapalone światło to jest w kropki. W sytuacji gdy kropek nie ma (czyli rano) widać że jego skóra nie jest gładka lecz ma takie drobne guzki (cysty) podskórne. Zauważyłem też, że jeśli światła nie zapalam wcale to wygląda tak jak opisałem w zdaniu poprzednim. Ogólnie jest żwawy i gdyby nie to coś na skórze to by było pięknie. Czyżby światło go aż tak stresowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxch Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Ciasnota zbiornika pewnie też nie jest to czynnikiem sprzyjającym... Cytuj 130x80x60, Phobos 400 W, "Franek", 2x 6105, Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 pewnie nie jest, ale wątpię że o to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sushi Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Jesli masz UV-ke to wlacz ja na stale. Jesli nie masz to kup. Przy wrazliwych pokolcach zredukowanie w wodzie larw cyst do minimum to 90% sukcesu, tym bardziej, ze piszesz, ze ryba ladnie je. Zrob to szybko bo cysty ja caly czas oslabiaja a jak przestanie przyjmowac pokarm to juz jej nie podniesiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Problem w tym że UV-ka 18W chodzi już prawie dwa tygodnie i coś nie bardzo daje radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Brak pomysłów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sushi Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 to cos masz z przeplywem przez lampe. moze za maly, moze za szybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Przepływ przez lampę jest bardzo powolny, ale chyba taki powinien właśnie byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbi71 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 A masz doktorka w zbiorniku? Krewetki czyszczące? A. Cytuj Reaktywacja 08.2010 - A&N Reeftank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Krewetki czyszczące mam. Doktorka niestety nie, ponieważ mam odkryte akwa i wyskoczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach