jaszczomp Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Pytanie o skuteczność - który produkt jest wg Was lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Według mnie Sera. Produkt JBL trzeba płukać litrami wody. Woda po tym jest jak z zardzewiałej rury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Q Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 tez uzywam sery Cytuj Zbiornik: 300L + 112L sump; Obieg: NJ-3000; Cyrkulacja: 3x JVP-102 + obieg; Odpieniacz: Reef Octopus 1000 + Aquabee; Oświetlenie: 4xT5 24W (2x actinic, 2x white 15000K); 35 kg LR; 20 kg LS; 12 kg grys koralowy; 5L Siphorax; Purigen; Phosguard; Pozdrawiam, Jakub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Dzięki, odpuszczam sobie zatem JBL'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Wyprubuj silicarbon aqua connectu będzie Pan zadowolony jak to mówią ja używam od "zawsze" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 O widział Pan ... nie zwróciłem uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Popieram silicarbon aqua connectu u mnie sprawdza się w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 A ja polecam JBL I nie miałem problemy z płukaniem jak inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 A ja polecam JBL I nie miałem problemy z płukaniem jak inni Popieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 JBL pyli na rozruchu. Zasypałem go do filtra i przepompowałem 20l wody z podmianki i leciało błoto. Więc zużyłem jeszcze parę litrów RO i niby przestało pylić więc wsadziłem do sumpa. Na drugi dzień skarpeta filtracyjna na spływie była brązowa. Strasznie obniża też KH o czym piszą w instrukcji - raz zleciało mi do 3,9 jeśli wierzyć testom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Takie pytanko mam czy SilicatEx,jest sens wkładać do sumpa przy zerowym wyniku Si?Wylazło mi Cyjano i się zastanawiam czy to coś da? Edytowane 23 Grudnia 2013 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cYg Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Ja sylictex wkladalbym przy dino raczej. Jak masz okrzemki i wynik 0 to wloz. Jak okrzemkow brak i wynik 0 to silicatEx nic nie da. Wysłane z mojego A10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jelenia Bay - zlikwidowane 08.02.2013 Jelenia Bay vol.2 90x50x45 OW Sump 65x32x37 80L Odpieniacz Reef Octopus 1000int Cyrkulacja: Tunze 6025+Tunze 6015 oraz Tuzne Nano Wavebox światło: Lampa LED CREE DIY 72W (CW/RB) + 2x39W T5 LED 196W Obieg: Tunze Silence 1073.020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach