Skocz do zawartości
Luki

Skała...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy kupował ktoś z was skałe z Aquamedic-a?

Jaka jakosc, czy warto itp.?

pozdrawiam

300L+80L sump, Bubble Magus NAC7, newjet 3000, 2 x newjet 3900, UV 11w, pudełko przelewowe

32kg LR, 18kg LS, 2 x ocellaris, 2 x sexy shrimp, hepatus, żółtek, doktorek, escenius midas, centropyge loricula, 2 x krewetka czyszcząca, 3 x euphylia, zoanthusy, grzybki, barierum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie skała jest tam dobra, co może potwierdzić kolega tynio który chyba tam kupował. poza tym reefshop, um-um i korale.pl to miejsca gdzie kupisz dobrą skałę. jeszcze jest siren gdzie rzekomo jest skała z filipin dostarczana 36godz. po wyjęciu z wody za 55zł/kg ja jednak w to nie wierzę (jedyne co może tam kupię to blueringi albo strzykwę, bo niegdize indziej jej nie widziałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jest aquarius gdzie te ż mozęsz kupić żywy piach, a to z całą pewnością może potwierdzić kolega amphiprion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem z Aquamedika dwa tygodnie temu 25 kg. Ma się bardzo dobrze sporo życia się obudziło jak na ten krótki czas.

360 L, Zalane 18 listopad 2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
webmin :

kupiłem z Aquamedika dwa tygodnie temu 25 kg. Ma się bardzo dobrze sporo życia się obudziło jak na ten krótki czas.

JA kupiłem miesiac temu (tydzień po dostawie)

życia jest sporo tego złego i tego dobrego tak jak piszesz.

skała była wybierana telefonicznie a potem dostarczona do mnie w ciągu 3h od wyciągniecia z akwarium

ja oceniam skałe jako dobrej jakości tylko mnie zdziwiła jedna sprawa - wieloszczety każy pisze że tego miał sporo mi sie znalazły tylko 3 sztuki

i to małe około 3-5 cm

Więcej nie widziałem.

Kupowałem mało skałki 5 kg ale jestem zadowolony

Tynio

Pozdrawiam

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem tam parokrotnie ryby ,korale i skałę wszystko było ok ceny b.dobre jak sie często kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tynio na 100% masz ich wiecej, duzo wiecej.... One po prostu bardziej lubia w nocy wychodzic. Poza tym dosc szybko sie rozmnazaja :D

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AquaManiac :

Tynio na 100% masz ich wiecej, duzo wiecej.... One po prostu bardziej lubia w nocy wychodzic. Poza tym dosc szybko sie rozmnazaja :D

Jestem pewny też na 100% że nie :D

Zartowałem :D masz racje że tam jest tego więcej

choc dodam że to właśnie w nocy tylko przyuważyłem te 3 sztuki.

Te które sa male lub ukrywaja sie z tylu za skalkami to nie zlicze ,ale i tak jestem zdziwony ze tak malo widuje tego "robaczka" a i jeszcze jedno

widzialem jak krewetka walczyla z jednym takim 3cm

walka byla lepsza niz zapasy

Na zakończenie powiem że to krewetka wygrała

Tynio

Pozdrawiam

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.