natalia83 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Mój żółtek od kilku godzin dziwnie sie zachowuje, podływa ciągle do narożnika akwarium, i zaczyna jakby atakować swoje odbicie po czym ma jakies dziwne drgawki, wytrzepuje piasek z narożnika, robi rundę wokół skał i dokładnie ten sam scenariusz. O co chodzi? W tamtym miejscu narosło trochę glonów wapiennych a rybka raczej nie widzi swojego odbicia, niewiem co o tym myśleć. Tak dla pewności wrzuciłam filmik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 na pewno nie widzi odbicia? a jak zapalisz światło w pokoju....nie przestanie? u mnie tomentosus co wieczór wyprawia harce,salarias się wdzięczy do przedniej szyby, zółtek czasem, może nie tak agresywnie, ale jednak....zawsze jak w pokoju ciemno, szyby wtedy działają jak lustro Cytuj http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Natalia mój robi dokładnie tak samo.ADHD Za mały zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Dopiero dzisiaj zaczął tak robić niewiem co mu odbiło zazwyczaj to spokojna i towarzyska rybka. Po zgaszeniu świateł trochę pływał przy powierzchni, ale już spać poszedł w swoje ulubione miejsce także chyba ok z nim, miał napad głupawki i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Świr ! Mój ma podobnie ale nie jest aż tak pobudzony. Przy nocnym świetle w jednym narożniku pływa góra dół. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 ryby widza przestrzen i chca sie tam dostac. Zwykła biała kartka A4 do szyby i zobaczycie co to zdziała Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 12 Lipca 2012 najlepiej gazeta to jeszcze poczyta natalia83 - mój żółtek ma podobnie ale raczej wygląda to na popisy w szczególności jak się podejdzie do baniaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 12 Lipca 2012 głodny , widzi za szybą talerz z jedzeniem na stoliku i stara się do niego dopłynąć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 dobra a teraz pytanie z innej beczki czy Wasze żółtki zawsze wypróżniają się akurat podczas karmienia? Mój to normalna świnia jak tylko zaczynam karmić zawsze nasra za przeproszeniem w sam środek jedzenia , wszystkie ryby oczywiście muszą spróbować i plują na potęgę. Jest jakiś sposób na to? Może karmić w kilku miejscach jednocześnie by zminimalizować "ryzyko połknięcia"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 U mnie też nie trzymają zwieracza gdy widzą jedzenie. Wiesz, robią sobie miejsce... Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_Szczecin Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Mógłbym się prawie założyć, Twój z.flavescens pochodzi z centralnej Polski - co by nie wymieniać nazw sklepów. Oglądałaś film: "Gdzie jest Nemo"? Odpowiedź brzmi: bąbelki, bąbelki, bąbelki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach