mariuszduch Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) Witam Panie i Panów .Chciałbym zaprezentować mój wyrób DIY. Osobnika nazwałem Agent Orange z racji na jego wściekły kolorek.Body rura 200mm,rura reakcyjna 110,wysokość całkowita 600mm.Napędem jest pompa Tunze 9420.Bardzo zadowolony jestem z systemu regulacji poziomu. Na jednym ze zdjęć obok stoi blau scuma IT 150. Ma jeszcze parę braków ale zapowiada się znakomicie. Zapraszam do komentowania i chwalenia jak nie to minusy się posypią Podziękowania dla Sebastka oraz DarkaB30 :bow Edytowane 8 Lipca 2012 przez mariuszduch (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Ok... a kawę robi ? A poważniej mówiąc, do jakiego baniaka to cudo ? Widzę po kablach że setup rozbudowany Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Co się nie da jak się da a płakałeś że nie dasz rady zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) Jak bym powiedział na forum to dostał bym bana na wieki wieków i kilka następnch wcieleń Darku jakoś wyszło ale jak widzisz lekka modyfikacja jest Ps: zaczyna robić piankę Zastanawiam się jaki poziom wody w sumpie jest mu potrzebny ? Może jakieś sugestie ? Edytowane 7 Lipca 2012 przez SkoczekPL (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) 18-22 cm dla tych pomp, gdzie taką pomarańczową rurę dopadłeś Edytowane 8 Lipca 2012 przez akvarius (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 A piana gdzie ??? a system regulacji poziomu ??? jaki ? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 System regulacji na ostatnim zdjęciu.Rura wyprodukowana u mnie w firmie, pytania na PW. Poziom 18-22cm ? Przegroda opuszczona do końca i jest 23cm.Trzeba będzie odrobinę podnieść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 wyglada jak magus ale kolorki fajniejsze... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 To jest kompilacja pomysłów Fotki urobku tak na szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 To jest kompilacja pomysłów Fotki urobku tak na szybko. W jakimś konkretnym celu tak mocmo pienisz na mokro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Nie potrafię ustawić tak jak mi mówiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Nie potrafię ustawić tak jak mi mówiłeś Odkręć wypływ wody całkowicie i tak zostaw go na kilka godzin jak się zacznie zbijać i zasychać na wierzchu piana to wtedy dopiero powoli podnoś wodę do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Widzisz ja ustawiłem tuż pod dolną krawędzią kubka i..lekki obrocik-fajka,obrocik -fajka. Już wyjarałem ramkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Widzisz ja ustawiłem tuż pod dolną krawędzią kubka i..lekki obrocik-fajka,obrocik -fajka. Już wyjarałem ramkę Musisz mniej/rzadziej palić daj mu czas aż "zareaguje" na Twoje kręcenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Powietrze na max ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Powietrze na max ? tak, powietrzem nie kręć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Oki już zrobione.Takiej pralki jeszcze nie widziałem MLEKO !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) No widzisz dało się ? dało Masz plusa ode mnie za wspolprace Pięknie daje ... Wysłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Lipca 2012 przez Sebastek (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Dzięki Sebciu ale w większości to twoja zasługa + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) no stary piękna robota , przy takim doradztwie musiało wyjść Edytowane 11 Lipca 2012 przez skoti79 (wyświetl historię edycji) Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki dziś było pierwsze mycie kubka.Zawartości może niewiele ale jaka !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 noooo super!! gratulacje!!! a ja kupowałem firmowy sprzęt jak pod nosem mam taka fabrykę Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 To był przypadek ale mam pomysł na następny Wciągające jest takie dłubanie.Jak miałbym więcej miejsca to ruszyła by fabryka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 gratulację! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Zastanawiam się czy znalazł by się ktoś chętny do przetestowania pienidła w baniaku o pojemności 500l i więcej.U mnie w tej chwili służy jako spory napowietrzacz Chyba już się wypienił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach