Skocz do zawartości
maro76

Buble koral

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanie odniośnie tego korala Plerogyra Sinusoa . Od kilku dni wysówa mi długie wąsy i nie wiem czy coś go stresuje czy poprostu chwyta pokarm. Po za tym normalnie się pompuje ale od kilku dni mam mocnieszą cyrkulaję czy o może być przyczyną?

Pozdrawiam

Maro76

post-11478-0-57473300-1342952112_thumb.jpg

post-11478-0-70352600-1342952119_thumb.jpg

Akwarium Red Sea 300XL. 90/57.5/55 sump54L, 27 kg LR  oświetlenie 2*ReefLed 90w ,odpieniacz Bubble King 160 mini,     cyrkulacja 2*6055Tunze ,pompa obiegowa Maxspect Jump 6k ,ogrzewanie Aqua Medic Tytanium 200w.

Start 15.07.2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze kontratakuje euphylie?

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek to oznaka agresji. Myśli że ma za mało przestrzeni życiowej.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest wlasnie problem z lpsami

chcielibyśmy ciasno ustawić korale, tak by bylo kolorowo i mnogo

a korale wiedzą swoje i walczą

pozdro

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKi dzieki wszystkim za odpowiedz chodz ten karal stoi tam od dawna a od 2 dni tak sie zachowuje może cos go zestresowało?

Akwarium Red Sea 300XL. 90/57.5/55 sump54L, 27 kg LR  oświetlenie 2*ReefLed 90w ,odpieniacz Bubble King 160 mini,     cyrkulacja 2*6055Tunze ,pompa obiegowa Maxspect Jump 6k ,ogrzewanie Aqua Medic Tytanium 200w.

Start 15.07.2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałeś odpowiedź w postach wyżej. Doszedł do wniosku że ma za ciasno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie hydnopora rosła sobie przez 2 lata obok tumidy i pewnego ranka wstawię, a tumida biała - cała w nitkach od hyndnopory, także nie znasz dnia ani godziny :)

PozdrT

zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium

MOJE AKWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety te typy tak maja :)

START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 :), ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800.

http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale hydnopora i galaxea to już zupełny hardcore. Inne np euphylia przyssa jedno czy dwaramiona i najwyżej kawałek konkurenta zbieleje. Natomiast z tymi dwoma nie a żartów. Jedna noc i potrafią załatwić wszydtko co dosięgną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale hydnopora i galaxea to już zupełny hardcore. Inne np euphylia przyssa jedno czy dwaramiona i najwyżej kawałek konkurenta zbieleje. Natomiast z tymi dwoma nie a żartów. Jedna noc i potrafią załatwić wszydtko co dosięgną.

Cześc Tomku a gdzie widzisz u mnie hydropore koło galaxy?, moja galaxy jest narazie grzeczna. :huh:

Start 15.07.2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.