bober6662 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 Witam mam pytanie od tygodnia jestem właścicielem ładnej odchowanej pareczki błazenków dokładniej ocellaris, i pytanie moje jest takie samiczka jak to zwykle bywa jest większa od samczyka i dziwi mnie jej zachowanie znalazła sobie kącik w rogu akwarium i dość często tam pływa ale jakoś dziwnie głową do w kierunku dna,pokarm przyjmują bez problemu,samiec lata po akwarium całym żwawy jest strasznie i co jakiś czas zagląda tam do niej do tego kącika co jej jest?Czy to może być przygotowanie do tarła?czy coś innego zaobserwował ktoś podobne zachowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 Moja samiczka też czasem tak wisi łebkiem w dół w rogu akwarium. Pewnie tam jest spokojniejszy nurt cyrkulacji, więc odpoczywa.Nie przejmowałbym się tym. Co do tarła to raczej inne zachowanie, czyszczenie skałki etc. Błazenki tak mają, są lekko rąbnięte jak sama nazwa wskazuje U mnie od ponad roku. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fellowes Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 moje zachowywały się podobnie po wpuszczeniu do akwa. Więc wg mnie normalny objaw na nowe mieszkanko, nie masz co się obawiać Cytuj http://nano-reef.pl/topic/43760-108-l-morskiej-zabawy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tetro Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 Jak nie masz ukwiałów, to błazenki lubią przebywać koło rzeczy polimerowych. Nie masz tam pompy, żadnego wężyka itp? Cytuj Akwarium 100x50x50 + sump 63l zasolone 7.09.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 Nie masz tam pompy, żadnego wężyka itp? silikon pewnie jest ... i to je przyciąga .. żartuje oczywiście Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 24 Lipca 2012 U mnie robila samiczka to samo po kilku dniach jej przeszlo i zaczela nurkowac w zoasach kup im ukwial to beda okazami zdrowia Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach