Skocz do zawartości
twistman

(K) szczepki pięknych cukierków SPS

Rekomendowane odpowiedzi

TYLKO KOLOROWE CUKIERASKI...

Jako że mój zbiornik idzie zdecydowanie w stronę sps i marzy mi się piękny i kolorowy las tych korali :-) to:

KUPIĘ pakiet małych szczepek acropor - ok 4 lub 5 szt (bo na oko na tyle zostało mi miejsca w baniaku)

Przy wyborze korali kieruję się głównie piękną zróżnicowaną kolorystyką, oraz tym, żeby nie były to pospolite koraliki..

Nastawiam się na takie cechy jak mocno uwydatnione kolory w oświetleniu aktynicznym, nietypowe (np. długie) tipy, itp. Odpada kolorystyka zielona lub beżowa...

zakładam temat z powodów:

- męczy mnie już szukanie takich cukierków na rynku lokalnym (po prostu nic wartego uwagi już nie ma);

- nie chcę robić lotów po korale po całej Polsce bo poprostu brak mi czasu. Wolałbym się umówić na odbiór lub przesyłkę z 1 pewnego źródła po wcześniejszych ustaleniach.

- mam nadzieję że część z Was ma takie piękne sztuki, które czas już zacząć łamać :whistle:

Proszę nie oskarżać o lenistwo..., bo podejście do tematu mam poważne i uzasadnione wymienionymi powodami :-)

Zainteresowanych proszę o priv.

Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h
ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160,

OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 +  1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówisz że na rynku nie ma to przejedz się do akuaforest -u nowy sącz zobaczysz cukierki :thumbsup:

Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/..,

zapraszam po szczepki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówie tylko że nie ma na rynku lokalnym... Rzeczywiście wcześniej już obejrzałem strone Aquaforest i jeżeli jest tak jak na fotach to szacun i trzeba będzie podróż planowac

Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h
ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160,

OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 +  1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarekB30

jak będziesz miał chwilę i okazję to zapraszam :welcome:

zabiorę Cię w miejsce skąd zawiedziony nie wyjdziesz

a szczękę będziesz jeszcze musiał w domu sobie przytrzymywać żeby Ci nie wypadła :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będziesz miał chwilę i okazję to zapraszam :welcome:

zabiorę Cię w miejsce skąd zawiedziony nie wyjdziesz

a szczękę będziesz jeszcze musiał w domu sobie przytrzymywać żeby Ci nie wypadła :lol:

Darek... Kurde trzymam Cię za słowo... i normalnie się do Ciebie wybiorę :-)

Tylko nie wiem czy muszę zabrać ze sobą cały bankomat...???

Edytowane przez twistman (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też ja też :D

Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darku wynajmij busa....i zrób wycieczkę...sam bym pojechał....:whistle:

http://7140_7307.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarekB30

nie widzę przeszkód, auto mam 6-cio osobowe :lol:

najchętniej w jakąś sobotę, w tygodniu brak czasu :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko Połówka moja wróci to się zdziwi, że w najbliższą sobotę planuję odwiedzić jej rodzinę w W-wie czego nie mogłem zrobić od jakichś 3 lat... bo :nuke: ale przecież dla nich w te okolice nie pojadę :harhar:

Darek zgadamy się jutro na priv czy Ci termin pasuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widzę przeszkód, auto mam 6-cio osobowe :lol:

najchętniej w jakąś sobotę, w tygodniu brak czasu :wallbash:

Darek puszczam Ci PW...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twistman, to jak już sobie wyhodujesz takie cukiereczki, to zamówię u Ciebie taki pakiecik, jaki opisałeś ;) hihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.