minio_p Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam. Zainstalowałem niedawno w akwarium Stylophorę. Od razu wzbudziła zainteresowanie jedynego kraba jakiego posiadam - Mitraxa. Bardzo sobie upodobał tego koralowca i każdą nos spędza między jego "gałązkami". Po zapaleniu się światła chowa się w skale. Nie zauważyłem, żeby skubał polipy, koralowiec nie ma żadnych ubytków. Czy to normalne? Co z tym zrobić? Czy ten krab może być niebezpieczny dla koralowca? Bardzo proszę o opinię i rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 spoko, ten koleś tak ma. nie bedzie go zrzerać- jedynie moze go troche stresować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Tak się nad nią trzęsę, ponieważ jest to dopiero mój drugi koralowiec SPS. Stresuję się nawet, gdy N. armatus na nim przysiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach