Arkadiusz2607 Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 Panowie jakie zabytki warto zobaczyć w tej okolicy .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baz Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 zabytki hym, góra Mojżesza i klasztor św.Katarzyny dalej trzeba już jechać kilkadziesiąt godzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 W tej okolicy znajduje się prastara rafa koralowa i mega stare wiecznie grzejące słońce Jeśli lubisz oglądać zabytki , to raczej nie wybieraj Egiptowa Jak dobrze ,że już będę tam za dwa dni! Jakie Święta... Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 Ja bylem rok temu w Marsa alam hotel Dreams Beach bylo fajnie cudnie ekstra masakra tyle ze ja pierwszy raz za granica bylem moge szczeze polecic tylko nie wiem jakie sa wasze wymagania mnie wystarczylo ze bylo czysto dziennie posprzatane nic sie nie zgubilo z pokoju jedzenie smaczne nie moge powiedziec ze po tygodniu sie znudzilo bo mialem wyjazd 7+7 ( 7 dni hotel 7 dni rejs po nilu super sprawa naprawde, zwiedzanie i relaks na statku ) rafe widzialem pierwszy raz na zywo nawet nie mialem wtedy morskiego zycie bylo jednak nie weim czy wystarczajaco rafa byla ladna dyzo ryb iglicznie meduzy chyba nemo( ale nie jestem pewny ) 2 skrzydlice widzialem mnostwo garbikow i wiele przeroznego zycia ktorego nazwy wtedy nie znalem wiec teraz nie potrafie wymienic ale wrazenia nie zapomniane wiec teraz chce tylko do Sharm tele ze po opiniach wybralem wlasnie te hotele ze wzgledu na nurkowanie tu zdjecia z marsa Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz2607 Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 No właśnie wiem ze tam za dużo do zwiedzania nie ma ....mi to starczy red sea ,info o zabytki to dla mojej kobiety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2013 zabytki Kair i Luxor jak dla mne 2 najważniejsze niecała godzinka samolotem z szarm za 250 $ od osoby Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2013 No i z Sharmu jedźcie sobie do Jerozolimy. Naprawdę warto Ja jutro z samego ranka na rafę !!!! obiecuję ,że przywiozę słońce i wiosne z tamtąd dla Was wszystkich. Tak ,że możecie zmieniać zimówki ,za tydzień wiosna:) Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 ja zwiedzalem nil od Lxoru az do tamy Asunanskiej Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo* Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 A ja polecam El goune nazywaną wenecją Egiptu, z mnóstwem lagun wrzynających się w głąb lądu, coś pięknego. Po za tym jest czysto i spokojnie, nie to co w Hurgadzie, także jak na sielski wypoczynek idealnie. A rafa wiadomo extra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2013 Ktoś wybiera się do Egiptu na początku czerwca? W zeszłym roku byłem w Mars Alam, trafiłem hotel przy zatoczce w której zakochałem się w morszczyźnie Gdzie pojechać teraz aby obejrzeć fajną rafke z koralami i rybami zamiast glonowiska i resztek połamanych przez turystów? Czy faktycznie Iberotel Club Fanarajest taki mega dla fanatyków nurkowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek Przybysz Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Ciekawe czy skończyli budowe w Farana Club? Cytuj Akwarium 360l sump 120l oświetlenie 2 X 150W HQI + 2 X 54W actynika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 To zdjęcie masz z kiedy ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek Przybysz Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Chyba sierpień 2011 Cytuj Akwarium 360l sump 120l oświetlenie 2 X 150W HQI + 2 X 54W actynika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 Ktoś wybiera się do Egiptu na początku czerwca? W zeszłym roku byłem w Mars Alam, trafiłem hotel przy zatoczce w której zakochałem się w morszczyźnie Gdzie pojechać teraz aby obejrzeć fajną rafke z koralami i rybami zamiast glonowiska i resztek połamanych przez turystów? Czy faktycznie Iberotel Club Fanarajest taki mega dla fanatyków nurkowania? tuptus- nie mówimy tu o hotelu iberotel faraana tylko o CLUB FARAANA REEF RESORT ale iberotel graniczy z tym hotelem i rafa na tej samej plaży Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil_k12 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 wybiera się ktoś do faraana reef 30 lipca-14 sierpnia? Cytuj 120x60x60,odpieniacz DIY rura 200mm AB3000/1.12x20W led made in china,obsada Lps+parę Sps,new jet 2300 obieg,2x6045 cyrkulacja,balling,suplementy AF Coral A i V,Jod, węgiel+biopellety w planach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 tuptus- nie mówimy tu o hotelu iberotel faraana tylko o CLUB FARAANA REEF RESORT ale iberotel graniczy z tym hotelem i rafa na tej samej plaży Rozmawiamy o tym hotelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Tak ,że możecie zmieniać zimówki ,za tydzień wiosna:) Właśnie wróciłem jutro jakiś filmik zmontuję Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil_k12 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 tak o tym hotelu. Cytuj 120x60x60,odpieniacz DIY rura 200mm AB3000/1.12x20W led made in china,obsada Lps+parę Sps,new jet 2300 obieg,2x6045 cyrkulacja,balling,suplementy AF Coral A i V,Jod, węgiel+biopellety w planach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Ciekawe czy skończyli budowe w Farana Club? z ich tempem budowy to jakieś kolejne 5 lat przybył dach Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus1314 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Jak tylko ceny będą przystępne to jak najbardziej wskazane albo club faraana albo marsa alam sol y mar abu dabbab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crejzole Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 ja sie moze podepne pod temat czesciowo. orientuje sie ktos moze jak obecnie wyglada sprawa z wycieczkami fakultatywnymi go kairu/gizy? odbywaja sie normalnie? w biurze stwierdzili, ze z racji jakichs zamieszek, akurat te wycieczki sie nie odbywaja... Cytuj 112l, 15kg LR, 9kg LS, 4x24W t5 sloneczka, JVP 101, Turboflotor Blue 1000. Poki co na miekko Amphiprion ocellaris, Chrysiptera cyanea, Amblyglyphidon auresus, Pictichromis poryphera, Calcinus elegans, Archaster angulatus, Nassariusy oraz Turbo-sy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 teraz są zamieszki i nie wybieraj się poza sharm,zresztą pewnie rezydent wszystko ci powie na miejscu Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baz Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Byłem ostatnio w Sharmie wszystkie wycieczki po za kurort są odwołane Ogólnie to odniosłem wrażenie że jest smętnie widać mniej ludzi zwłaszcza tych z zachodniej europy no i sprzedawcy pamiątek są bardziej agresywni w stosunku do turystów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil_k12 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Wycieczki do Kairu są odwołane, tylko wycieczki na miejscu sa dostępne: Ras Mohhamed, Tiran, Kolorowy Kanion itp. Jestem zorientowany bo jadę za tydzien do Faraany;) Cytuj 120x60x60,odpieniacz DIY rura 200mm AB3000/1.12x20W led made in china,obsada Lps+parę Sps,new jet 2300 obieg,2x6045 cyrkulacja,balling,suplementy AF Coral A i V,Jod, węgiel+biopellety w planach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raf Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Byłem ostatnio w Sharmie wszystkie wycieczki po za kurort są odwołane Ogólnie to odniosłem wrażenie że jest smętnie widać mniej ludzi zwłaszcza tych z zachodniej europy no i sprzedawcy pamiątek są bardziej agresywni w stosunku do turystów Masakra z tymi sprzedawcami I kierowcami taxi Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach