Skocz do zawartości
dzym

ATI Power Cone 200i - co 2-3 dni przelewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam spory problem z tym odpieniaczem.

Z chwilą zakupu (jakieś 8 m-cy temu) nie powiedziałbym o tym odpieniaczu złego słowa.

Pięknie pienił i wszystko było z nim ok.

Od ponad 1,5 m-ca mam z nim ciągłe problemy. Mianowicie przelewa.

W zasadzie dzieje się to bez powodu. Nie ma dla niego znaczenia czy było kariemie czy też nie.

Sam z siebie przelewa i ma generalnie w poważaniu każde ustawienia.

Przyznam, że mam go dość i w związku z tym, że mam go na gwarancji chcę go oddać.

Dla mnie jest to bubel, który nie spełnia swojego zadania i wypuszczanie takiego g***** powinno być z góry karane.

Pisałem do ATI (ale na chwilę obecną nie dostałem jeszcze maila zwrotnego).

W związku z powyższym wywodem, trzy pytania:

1) Myślicie, że jest szansa go oddać w ramach reklamacji?

2) Ma ktoś jakiś kontakt do ATI w przypadku gdyby nie odpisali (pisałem na support)?

3) Ma ktoś z nim też takie problemy ?

Pozdrawiam

Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042

Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa :); Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym się zastanowił dlaczego pieni tak mocno

jednym z powodów może być przytkany odpływ, lub zbyt wysoki poziom wody w sumpie

Edytowane przez PawelL (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzym - zauważyłem u siebie, że przelewa mi w momencie gdy daję ponad 2000l powietrza.

Dodatkowo dzieje się tak szczególnie po wyczyszczeniu (ale takim dokładnym razem z myciem korpusu odpieniacza).

Jak skręcę pompę na 2000l powietrza lub mniej to takich numerów mi nie odstawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie jest zatkane. Woda w sumpie ma stały poziom. Testowałem jak woda była poniżej kreski jak i powyżej.

Obecnie zasysanego powietrza ma 1500. Jakbym podkręcił na 2000 to bym miał ciągle przelane.

Moim zdaniem problem w tych odpieniaczach jest taki, że z czapki sobie powietrze zasysają.

Ale to co się ostatnio z nim dzieje to już ludzkie pojęcie przechodzi. Dlatego chciałbym go oddać i kupić coś bardziej sensownego.

Przez jego wybryki japonicusa już w kiblu niestety spuściłem.

Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042

Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa :); Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.