masters1623 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2014 U mnie maja do wyboru 6 euphylli, nawet się nimi nie interesują, za to w nocy śpią w xeni Cytuj Kostka 280L(80x70x50), sump 96L(80x30x40),odpienicz CruX IS-200, HQI 150w- 2x24 t5- 2x10w ledy., RW-8, Tunze 6015; nano 1600; wp-10, obieg NJ3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 błazny bez ukwiała to jak niebo bez gwiazd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 moje siedzą w macrodactyli - a w zasadzie sama samiczka <samczyk pływa obok> bo stwierdziła że dla drugiego miejsca nie ma - nawet krabikowi porcelanowemu zarządziła eksmisję i od tego czasu jakoś ukwiał znalazł stabilne miejsce i się mocniej pompuje na początku nawet błazny biły się między sobą który będzie dokarmiał domek - komicznie to wyglądało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norx Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Witam Mam A. frenatus dorosłego który miał ukwiała, chcę dokupić mu towarzystwo e postaci drugiego dorosłego błazna i ukwiał Anemonia. Czy taki pomysł wg Was wypali? Czy to będzie ok ukwiał i czy lepiej dokupić młodego błazna a nie dorosłego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 A duże akwarium? Błazny jednak temperament mają, ja bym wolał kupić młodego. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norx Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 akwarium nie jest duże, to raptem 200L, a pytam czy dwa duże się mogą zgodzić bo mi z AquaMedic odpisali że mają ale właśnie jednego dużego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Lepszy dla błazna jest ukwiał niż drugi osobnik, tak z moich obserwacji. U mnie po dodaniu ukwiała samica wyganiała młodego w poprzedniej konfiguracji nie lubiła dzielić gniazda. A jeszcze wcześniej samica ocellaris doprowadziła samca do samobójstwa. Najlepiej mieć takie które już w sklepie dobrały się w parki a nie losowe parki, moje periderionki to bardzo zgrana para od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 24 Lipca 2014 JA dokupiłem małego i po kilku tygodniach przeganiania w dobrały w parę, teraz co 2 tygodnie przesuwają ukwiały i składają ikrę. Z dużym bym nie ryzykował. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qualcuno Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 u mnie w ukwaile zyje 1 blazenek narazie drugi nie jest dopuszczany jak je placzyc zeby wspolnie sobe zyly w ukwaile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2015 Ja mam taki problem, mam dwa błazny i jeden ukwiał. Oba błazny siedzą w tym ukwiale cały czas. Wypływają tylko na karmienie. Czy u was też tak jest że błazny "zasmakowały" ukwiała to już po akwarium nie pływają?? Ten stan rzeczy jest od roku. Ciągle tylko w tym ukwiale. Już nawet przez myśl mi przechodziło aby sprzedać ukwiała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) mam stare błazny nie wychowywane z ukwiałem i moje pytanie brzmi czy macie jakies patenty żeby je przekonać do rożowego domku troche mi ich szkoda bo widać ze czegoś im w życiu brak, ale nie wiedza czego, szczegolnie w nocy pływają przy powierzchni wody tak jakby nie do końca wiedziały ze ich życie mogłoby byc przyjemniejsze Edytowane 12 Listopada 2016 przez c-sys (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach