dirty_pig Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Mam zamiar dołożyć skały do zbiornika i sumpa, myślę że jak dołożę żywej skały na której nigdy nie będę wiedział co jest może spowodować trochę zamieszania mi w zbiorniku, czy nie będzie błędem jak dołożę suchej skały? ps. akwa około 530L skały jest około 60 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Jezlei jestes pewen ze sucha skala jest OK i nie bedzie niczego puszczac, pewnie ze mozna dolozyc. Ja bym zalal najpierw RO wsadzil pompe na kilka dni i zrobil testy pod katem fosforanow i azotanow i czy ma wplyw na Ph Edytowane 27 Września 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 28 Września 2012 o dzieki za podpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach