Arduan Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 He, he. Bomba. Moje tez tak wyglądało w zeszłym roku. W tym urlopu nie będzie :-(. Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autograf Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 Heheh ja takie mialem tydzien temu jak wrocilemz urlopu,ale wrocilo szybko do normy Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masters1623 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 masakra ile Ty masz asterinek, nie wcinają Ci korali?? Cytuj Kostka 280L(80x70x50), sump 96L(80x30x40),odpienicz CruX IS-200, HQI 150w- 2x24 t5- 2x10w ledy., RW-8, Tunze 6015; nano 1600; wp-10, obieg NJ3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Constantine Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 łoooo matko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 Podmianka,czyszczenie szyb i jako tako cos tam widac . A asteriny u mnie raczej duzych szkod koralom nie czynia. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 14 Lipca 2014 Mała aktualizacja - obraz moich sukcesów i porażek po prawie dwóch latach . Akwarium żyje swoim życiem,wygląda już na w miarę dojrzałe,tradycyjnie coś tam ma się dobrze,coś tam mniej dobrze lub całkiem źle,heh...Ale już taki chyba urok Reefmaxa . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Czyżby mój ulubiony reefmax szedł do likwidacji? Widziałam w innym temacie, że chyba kosteczka się szykuje . Jeśli tak, to poproszę aktualizacje, a potem relacje z przeprowadzki. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Czyżby mój ulubiony reefmax szedł do likwidacji? Widziałam w innym temacie, że chyba kosteczka się szykuje . Jeśli tak, to poproszę aktualizacje, a potem relacje z przeprowadzki. Powodzenia Eeetam,od razu ulubiony i do likwidacji . Z ta kostka tak tylko pytalem ,pomarzyc fajna rzecz i do tego nic nie kosztuje . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hastoff Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Krótkie pytanko Widziałem, że masz Chrysiptera Parasema i Pictichromis Paccagnellae. Którego wpuszczałeś wcześniej? Była wojna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Wpuszczane byly w kolejnosci: blazny,bicolor + parasema,gobiodon i pictochromis. Pictochromis na poczatku byl troche scigany przez blazny i parasemke,a teraz czasami sam pogoni parasemke.Najgorzej ma chyba gobiodon,bo tego dosyc regularnie musztruje i pictochromis i parasema,na szczescie wiekszej krzywdy mu nie robia,ot taki folklor . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Eeetam,do likwidacji . Z ta kostka tak tylko pytalem ,pomarzyc fajna rzecz i do tego nic nie kosztuje . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Kilkudniowe wyjazdy chyba jednak akwarium sluza (a moze bardziej niemoczenie lap w baniaku ). Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Jako,ze pojemnosc Reefmaxa jest dosyc skromna i nie bardzo mam miejsce na cokolwiek,a co za tym idzie brak nowych tematow na zdjecia,pstryknalem sobie moje LPS-y,ktorych przyrosty ciesza mnie niezmiernie . Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 Jak zwykle wszystko pięknie rośnie. Ale najbardziej podoba mi się krewetka na pierwszym zdjęciu, która wygląda jak przyklejona do podstawki! No niezły patent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Constantine Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 Baszurku pstryknij tez calosc zdjecia super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem88 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 Bardzo zacnie, przyrosty konkretne. U mnie w temacie wkleiłem zdjęcie Caulastrea mógłbyś zerknąć, bo mam wrażenie że się dzieli? Pozdrawiam Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkens Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Panie Jarku, co Ty lejesz do tego baniaka, ze Ci tak wszystko rosnie? Cytuj Akwa: 150l Opti + sump 92l + 13kg suchej skały Cyrkulacja: koralia evo 2800 + Tunze 6015.Obieg: AM EcoRunner 2700. Odpieniacz: Turboflotor 1000 na pompie NJ 2300 igła Oświetlenie: 6x24W T5: 4 niebieskie + 2 białe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Aaatam,od razu tam leje i od razu tam rosnie.... Nie wszystko ma sie tak dobrze,jak by moglo sie wydawac,ale jakos tam sie kreci. Podbijam tylko kH,po kazdej podmianie 1/t leje bakterie Ultra marine bakto blend Fauna Marin (chyba najlepsze,jakie dotad testowalem),jak mi sie przypomni - co kilka dni Korallfluid JBL-a i tez,jak mi sie przypomni - raz na 3-4 tygodnie pokarm dla LPS-ow,chyba H2Ocean. Chyba po kilkukrotnym podaniu tego ostatniego, LPS-y zaczely dzielic sie na potege i niedlugo bede musial sie wreszcie zebrac i je przerzedzic. Ogolnie - bardzo jestem zadowolony,ze akwarium zyje swoim zyciem i nie musze nic na sile przy nim kombinowac . A w miedzyczasie zbieram reszte gratow do odpalenia kostki 180 litrow . mobilnie... Edytowane 11 Września 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 18 Września 2014 Po kolacji . mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkens Zgłoś Napisano 18 Września 2014 LPS-y zaczely dzielic sie na potege i niedlugo bede musial sie wreszcie zebrac i je przerzedzic. Oooo... jak będziesz miał coś ciekawego na zbyciu to będę miał okazję podskoczyć w Płocka Chyba muszę zacząć dokarmiać swoje koraliki bo jakoś się zastały od jakichś 3 miesięcy :/ Cytuj Akwa: 150l Opti + sump 92l + 13kg suchej skały Cyrkulacja: koralia evo 2800 + Tunze 6015.Obieg: AM EcoRunner 2700. Odpieniacz: Turboflotor 1000 na pompie NJ 2300 igła Oświetlenie: 6x24W T5: 4 niebieskie + 2 białe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 20 Września 2014 Po kolacji . mobilnie... Fota świetna Sjesta rzekłbym! Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Polska zlota jesien w Reefmaxie,tzn. dokladnie,zwierzaki korzystajace z jesiennego slonca . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Za małe szkło. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Bardzo ładny zbiornik ,ale chyba już czas na przesiadkę na większy bo trochę ciasno sie tam już robi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Za małe szkło. Bardzo ładny zbiornik ,ale chyba już czas na przesiadkę na większy bo trochę ciasno sie tam już robi.... Male,male,he,he...Gromadze juz graty do nowego,ale niestety tez nie bedzie to ocean - kostka 65×50×55wys.,to na chwile obecna max.,na co moge sobie pozwolic . Chociaz i tak stojac obok Reefmaxa,sprawia wrazenie "powaznego". No i dzieki normalnemu odpieniaczowi i lampie,bede mogl sprobowac z SPS-ami (chociaz do niedawna twierdzilem,ze bede chyba ostatnia osoba na forum,ktora wlozy do baniaka SPS-y ). bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Jarek przemyśl rozmiar. Ile razy można się przesiadać? A sps masz u mnie jak w banku. A tak na marginesie to nie byłeś na zlocie? (dlaczego jesteś klubowicz?) @luft gdzie nobilitacja Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach