draco1984 Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Witam, poniżej zdjęcia kraba który siedzi w mojej skale. Akwarium działa od 9 dni. Na początku myślałem że to część właśnie tej skały, ale zauważyłem w pewnym momencie że się od niej oderwało i jest rozłożone. Po kilku dniach, z dziury wystawały drugie szczypce. Zdjęcia są słabej jakości ale być może uda się komuś zidentyfikować właściciela. Może to krab dekorator? Jedynie raki typ mi podpasował z reeflexu. Nie pisz posta pod postem. mintaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tetro Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Dostaniesz warna, nie pisze się posta pod postem, przeczytaj regulamin! :police: Cytuj Akwarium 100x50x50 + sump 63l zasolone 7.09.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
draco1984 Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Ehh, człowiek prosi o trochę uwagi i nic . Może ty wiesz co to za bydle ? Spać mi po nocach nie daje co to jest. Wiem że zdjęcia nie powalają, ale to na razie jedyne co mam , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tetro Zgłoś Napisano 30 Września 2012 My morszczaki nie tylko mamy krople oceanu w domu, mamy też własne życie. Dzieci, żony, pracę i inne hobby jak piwko itp. Nie zawsze ktoś jest dostępny kto wie co to jest, rzesza ludzi zagląda do tego tematu, ale jednak nie wie co to i wychodzi. Naucz się cierpliwości a na pewno w przyszłości ci się opłaci. ps. Aby nie było offtopa moim zdaniem to mniejsza odmiana krakena Cytuj Akwarium 100x50x50 + sump 63l zasolone 7.09.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Niestety na tych zdjęciach niewiele widać. Masz pewność, że to krab? Chowają się te szczypce, przemieszczają, reagują na ruch w pobliżu? Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Minimus cracenus sp- mały zjada glony i odpadki, jak podrośne to gustuje w pieskach i kotkach. Jesteś w stanie wyciągnąć tą skałe w której mieszka ? W nocy obserwowałeś czy wychodzi z groty ? Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
draco1984 Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Tak, co do tego że to krab nie mam wątpliwości. Szczypce się ruszają i co kilka chwil się rozszerzają i składają. Samego właściciela niestety owych nie widziałem. Siedzi cały czas w tym samym miejscu. Może w nocy uda mi się go upolować jak się wychyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tetro Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Na tym etapie i tak nic nie zrobisz, ani on nie zaszkodzi. Obserwuj i zrób dokładniejsze zdjęcie. wtedy coś poradzimy. Ps Kośmid spadłem z krzesła :bump Cytuj Akwarium 100x50x50 + sump 63l zasolone 7.09.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Skałą wygląda na możliwą do wyciągnięcia, postawił bym ją czymś w pustej komorze sumpa, dał jakieś schronienie (coś wielkości kieliszka) i papu na dole. Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 30 Września 2012 Mam identycznego stworka, też siedzi tylko w jednym miejscu, jak latarką w nocy poświecę to się chowa, ale nie mam bladego pojęcia co to takiego Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
draco1984 Zgłoś Napisano 30 Września 2012 No to czekamy az się chłopak ujawni;). Jak tylko zrobie lepsze zdjęcia to wrzucam do tematu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
draco1984 Zgłoś Napisano 7 Października 2012 Wogóle to zmieniam zdanie chyba... . Już teraz to nie jestem taki pewny czy to jest krab. Cały czas rozdziawia się tylko by po chwili zamknąć "szczypce" (pisze w "" bo już nie wiem czy to szczypce czy co innego) i bardziej chowa się w szczelinie skały. Z jednej strony na kraba to jest za mało ruchliwy . Ba, nigdy nie i widziałem żeby ruszył się z miejsca w którym stacjonuje . Mam podejżenie że to jakiś małż... Jak się rozchyli t w środku widać coś podobnego do piór rurówki. Zdjęcie po wyjęciu skały z wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 8 Października 2012 Jak się rozchyli t w środku widać coś podobnego do piór rurówki. To wskazuje na małża. Ma twardą skorupę? Ze zdjęcia podobne zupełnie do nikogo Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
draco1984 Zgłoś Napisano 8 Października 2012 Skorupy nie opukiwałem . Jeszcze... Ale strasznie mnie irytuje jak nie wiem :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach