szwagier Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Witam Mam pytanie do osób które mają podłączone pompy dozujące GHL do profiluxa. Podłączyłem pompę czterokanałową do profiluxa i w konfiguracji timerow dla poszczególnych kanałów wybrałem "Auto dosing" i podałem dawke 40ml w 2 porcjach. Na próbę podłożyłem pod wyloty pomp 4 pojemniki i rzeczywiście na dobę dozują 40 ml w 2 dawkach ale czy przypadkiem nie jest tak że wszystkie płyny podawane są jednocześnie ??? Tego niestety nie udało mi się zauważyć a chciałbym tego uniknąć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszD Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Nie są podawane jednocześnie . Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj http://nano-reef.pl/topic/48524-moja-rafa/page__hl__%2Bmoja+%2Brafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxch Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 Dzień dobry. Mam problem z poprawnym ustawieniem komputera Profilux II Plus z pompami dozującymi - 4 kanały. Oto jakie ustawienia obecnie są w komputerze: Wszystkie timery są ustawione analogicznie jak ten na poniższym rysunku: Pompy podłączone są do gniazda S1-S4 i po ustawieniu kanału cyfrowego np. nr 1 na tryb "always on" to następuje praca ciągła - więc wnioskuję ze połączenie kablowe jest poprawne. Będę wdzięczny za pomoc. Max Cytuj 130x80x60, Phobos 400 W, "Franek", 2x 6105, Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) w zakladce extras powinny byc dosing pumps... dziwne jakis soft Edytowane 16 Grudnia 2012 przez chodi (wyświetl historię edycji) Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxch Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Soft w profiluxie to 5.14, a oprogramowanie na kompa to ProfiLuxControl 5.1.5.1 - wszystko najświeższe co znalazłem na stronie ghl'a. I wszystko stało się jasne: Edytowane 16 Grudnia 2012 przez maxch (wyświetl historię edycji) Cytuj 130x80x60, Phobos 400 W, "Franek", 2x 6105, Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach