Skocz do zawartości
t2mek2

Dodatkowe oświetlenie - Paski LED?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam akwarium 43l + to co w kaskadzie, Oświetlenie to Moduł Aquael 2x11w 1x10000k +1x20000k

Od jakiegos czasu planuje dołozyć oświetlenia głownie chodzi mi o niebieskie światło.

Czy takie paski led by sie sprawdziły?

http://allegro.pl/27-led-oswietlenie-akwarium-regulacja-gratis-pro-i2696939155.html

http://allegro.pl/18-led-oswietlenie-aqua-led-akwarium-regulowane-i2677566294.html

Chciałem dac np. 2x niebieskie paski + moze 1 zielony wyszłaby ciekawa barwa dla korali?

Inna opcja to Jeszcze jeden modół taki jak mam ale to wychodzi drożej

Najchętniej kupiłbym 1 swietlówke Aquael Actinic tylko nigdzie nie spotkałem sie zeby była razem z oryginalną obudową z odbłyśnikiem w zestawie(wiec nie miałbym jej gdzie przyczepić)

Jakieś propozycje? Moze ktos posiada taka obudowe do Aquaela na 1 świetlówke i nie uzywa?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za taką cenę czyli 20 zła mozna przetestować.Zbyt wiele bym się nie spodziewała bo co prawda napisał

Jakość zasilacza poznaje się po jego masie, im cięższy zasilacz tym więcej zwojów w środku na transformatorze, czyli im cięższy tym lepszy

Nie jest to ważąca 5 gram ładowarka do telefonu za złotówkę"

I mozna się domyśleć że to porządny zasilacz za całe 10 zł,ale pozostałe elmenty jakoś dziwnie tanie - no i ani barwy ani mocy ani lumenów nie podano..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiatowe mądrości sprzedawcy, całkiem zabawne :) Ale lepsze jest:

Bardzo ładne opakowanie przez co świetnie nadaje się na prezent

czyli folia z tekturką + piękny marketing :)

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nada się. Za te grosze można do refugium ew jako nocne światło kupić a nie dla korali.

c63ba191b16df5b9f04b687b9ed94668u295a276.png

730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe :) jeszcze opcja przyciemniania full wypas :)

No własnie tez jestem ciekaw jak to sie przekłada, 1dioda = ?w

Wezme chyba ten 27 led tylko brac 1 pasek zielony i 2 niebieskie czy to bedzie lipa i wszystkie brac niebieskie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanko ile watt do 43l nalezaloby dodac zeby juz było idealnie dla zoa i miekkich 11 czy 22 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 powinno styknąć

c63ba191b16df5b9f04b687b9ed94668u295a276.png

730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.