Skocz do zawartości
Marius

Szczatki hermit kraba :-(

Rekomendowane odpowiedzi

-------------------------------------------------------

160 x 70 x 70 (800l)optiwhite, sump 200l, BK 250 intern, ATON 2x250 Watt (E40) + 4x54 W T5, pompa zwrotna red dragon 6500, cyrkulacja 2 x 6100 tunze + multikontroler, FR509, Profilux, pompki grotecha - balling i ZEOvit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego nogi plywaly oderwane od calej reszty

-------------------------------------------------------

160 x 70 x 70 (800l)optiwhite, sump 200l, BK 250 intern, ATON 2x250 Watt (E40) + 4x54 W T5, pompa zwrotna red dragon 6500, cyrkulacja 2 x 6100 tunze + multikontroler, FR509, Profilux, pompki grotecha - balling i ZEOvit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marius to nadal może być wylinka - wygląda jak denat kraba - wyjątkiem, przynajmniej u moich czerwonych pustelników, jest to, że wylinka nie ma oczu. Są tylko puste rurki po ślepiach.

Mój ostatnio tydzień się zbierał po wylince i dopiero po tym okresie wylazł z zakamarków skał ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie było to samo już myślałem, że trup nieboszczyk a tu po paru dniach zza skały wychodzi :)

poczekaj parę dni powinien się odnaleźć w jednym kawałku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałęm to samo,juz sie martwiłem że mi padł a tu niespodzianka,wychodzi jeszcze większy

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też nie raz się naciąłem na wylinkę kraba:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tez to mialem... juz nawet oskarzalem strzelajaca po nocach krewetke o morderstwo gdy sie nagle skurczybyk po tygodniu pojawil:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój hermit linieje co jakieś dwa tygodnie, podobnie jak krewecia boksująca i za każdym razem dam się nabrać, że to zwłoki :)

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

wracajac to tematu, wlasnie wyliniala mi krewetka: pytanko czy wyciagnac ta wylikne z akwarium czy moze zostawic, zeby "cos" sie tym pozywilo ...?

Pozdr

Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostawić.

Kraby zjedzą. Reszta się rozpuści.

Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys rano myslalem ze mi sie pustelnik sklonowal przez noc bo siedzial kolo swojej wylinki :) Zanim zalapalem ze to wylinka to sie najpierw niezle nadziwilem :) (bylo wczesnie rano).

A wylinketo moze nawet sama krewetka zjesc, to jest dobre zrodlo wapnia.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kraszan co Ci się rozpuści ?? - mi ostatnie cztery wylinki z jednego kraba to do dziś w baniaku się pałętają - tam szczypczyk, tam nóżka ;]

Swoją drogą co ile mają wylinkę Wasze krabiszcze?? Mój ostatnio zaszalał i miał dwie w niespełna 2 miesiące.

Problem w tym, że ciołek jest już tak duży, że z muszli wystaje tylko jedna para nóżek i szczypce a przenieść się do większej nie chce....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji, to czy krewetke czyszczaca trzeba jakos specjalnie dokarmac, czy wystarczy jej tylko to co znajdzie w akwa...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakim gatunku mowisz? Ponoc Stenopusy kiedy glodne moga potraktowac obsade jako obiad. Jak na nia patrze to zaczynam w to wierzyc :) Ja bym dokiarmial, w koncu zaden problem rzucic jej pare raz w tyg. kawaleczek malzy czy fileta.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

@Maniac : "Ja kiedys rano myslalem ze mi sie pustelnik sklonowal przez noc bo siedzial kolo swojej wylinki"

No to niezla noc byla....

@BeRsErK : a powinna sie rozpuscic albo byc zjedzona

@Krystian : krewetka znajdzie sobie sama papu. Zreszta nie czysci bo jest sprzataczka tylko dlatego bo jest glodna. I tak ma byc.

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.