bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Witam jakie spsy polecilibyście na początek, niezbyt wymagające. Edytowane 4 Listopada 2012 przez bieniek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UNSU Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) montipory dygitaty potem seriatopory a potem już akry(wszystkie w dobrej cenie dostępne u mnie:))-tekst zawiera lokowanie produktu Edytowane 4 Listopada 2012 przez UNSU (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) czyli monti na początek, często bieleją? Edytowane 4 Listopada 2012 przez bieniek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Dwa posty i dwa byki... A jakie masz warunki w akwarium,nie mam sps w zbiorniku ale wiem ze one potrzebuj dobrych parametrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 dobrych też ale ważniejsze są stałe parametry a nie zmieniające się co chwila i jak poprzednicy montipory najłatwiejsze. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Wystarczą stałe parametry i suplementacja,silna cyrkulacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 A napiszesz nam coś o swoim akwarium?od dawna masz?jakie parametry,to w tedy ludziska ci więcej podpowiedzą co się nadaję a co nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 brak sumpa akwarium - 160 l cyrkulacja - 2xjvp 5000l/h filtracja -hydro slim 250 skała - 12 kg z erybki, 11kg suchej piasek - 10 kg lampa-2x11w,2x54w Obsada: - 2x Amphiprion ocellaris -żułtek -hepatus -zoa Akwarium ma 3 miesiące ładnie dojrzewa końcowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxico Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Powiem tak, niema łatwych sps-ów, myśle, że każdy sps zasługuje na dobre warunki. Jeśli niechcesz się zrazić do sps-ów, że to nie dlamnie, czy coś, to polecam różne monti: digital, green, red i seriatopry: hrystix. Ale pamiętaj, że w akwarium muszą być dobre parametry wody. Edytowane 4 Listopada 2012 przez maxico (wyświetl historię edycji) Cytuj [url="http://www.myreefstats.com"][img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Kurcze powiem tak 23kg skały do 160L te rybki tam chyba miejsca za wiele nie mają...hepatus,żółtek...męczą się trochę w takim litrażu Edytowane 4 Listopada 2012 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Mam marne testy, czy ktoś pomoże i zbada mi wode dobrymi testami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Skały troche wywale zajmuje 1/3 Edytowane 4 Listopada 2012 przez bieniek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UNSU Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 ja też od 160 i pół zaczynałem i razem z hepatusem akwa też rosło:), ja bym tu na dzień dobry lpsów nawrzucał jakieś zoa z jednego miękasa no i łatwe spsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bieniek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Pusto pusto to prawda. Brawo! (np160 & bardzomorsko & bartek13524 & benio17) Poprawiłeś już błędy ale i tak wiem że to TY BAN! - PA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach