luft Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Siema. Powolutku z Reefmaxa wyjmuję prawie całą obsadę życia. Z ryb został mi do wyjęcia p. kauderni oraz Nemateleotris decora - pytanie jak przy mocno zabudowanym skalnie ciasnym akwarium wyłowić tą spryciarę? Ma ktoś jakiś bezpieczny patent bez rozbierania skały? pozdro! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Pozostaje Ci chyba tylko pułapka. Ja ostatnio odławiałem babki kopiące i bez pułapki by się nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 mam pułapki na kraby czy na butelke lepiej? Czy wszystko powkladac do baniaka ? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Ja zrobiłem sobie zamykaną pulapkę z plexi. Karmienie ryb odbywało się przez pułapkę, tzn w górnej ściance mam otwór przez który pipetą podaje mrożonki, po dwóch dniach rybki same wpływały. Decora jest płochliwa więc się może trochę zejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach