Skocz do zawartości
Harari

Proszę o weryfikację komina

Rekomendowane odpowiedzi

Jako,że strzeżonego Pan Bóg strzeże - proszę o Waszą weryfikację komina w prawym tylnym rogu zbiornika.

Niebieski - szkło i otwory

Czerwony - stelaż

Biały - wymiary

post-7642-0-61181300-1353440457_thumb.jpg

Edytowane przez Harari (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki duży zbiornik?

Według mnie otwory za blisko stelaża, może być problem z wkręceniem przelotów.

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert jak duzy baniak bedziesz stawiał ???

435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik 130x70x60. Jeśli chodzi o odsunięcie od stelaża to pobrałem wymiary ze przelotów ze sklepu Skiby i tak dobrałem żeby odsunąć się od stelaża. Przemierzę to jeszcze na spokojnie. A co sądzisz (sądzicie) o odległości pomiędzy otworami, 50mm starczy ?

BTW szlak mnie trafia bo stawiam trzeci zbiornik i ciągle wyłamuje podobne drzwi - tak się ma jak nie dokumentuje się swojej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik 130x70x60. Jeśli chodzi o odsunięcie od stelaża to pobrałem wymiary ze przelotów ze sklepu Skiby i tak dobrałem żeby odsunąć się od stelaża. Przemierzę to jeszcze na spokojnie. A co sądzisz (sądzicie) o odległości pomiędzy otworami, 50mm starczy ?

BTW szlak mnie trafia bo stawiam trzeci zbiornik i ciągle wyłamuje podobne drzwi - tak się ma jak nie dokumentuje się swojej pracy.

Sądzę że rozmieść je bez zachowania super prostych linii.

Daj sobie możliwość swobodnego grzebania w kominie.

I w kominie nie klej hydrauliki.

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie 50 mm miedzy otworami to jest bezpieczna odległosc .

435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z mojego doświadczenia jakiegoś tam to masz troszke za mało miejsca od otworów do stelaża nbedziesz się męczył z przykręceniem przelotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście macie rację, ten rysunek był beznadziejny, a ja widziałem w nim to co widzieć chciałem. Otwory zdecydowanie odsunąłem od stelaża.

Dzięki za uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klej i zalewaj.

Gdzie zamawiasz szkiełko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji na fakt iż znam bardzo dobrze Marka z Botii prawdopodobnie u niego. Chociaż Łukasz podsunął mi gościa na Allegro http://allegro.pl/akwarium-150x50x60-najtaniej-i2804333409.html - tyle że o nim nie wiem nic.

Dotychczasowe akwaria zawsze brałem od szklarza który stoi na Równej czerwonym busem i ma sklep Zoo-wędkarski na Bałutach ale on zszedł na niziny bo przestał robić z Opti i nie wiem czy nadal szlifuje maszynowo - tak więc odpada.

Jeśli macie do polecenia swoich szklarzy, chętnie posłucham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że wielu kolegów zamawiało na Retkini, chyba Popiełuszki.

Zapytaj ejerzyka, on brał od nich swoją kosteczkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji na fakt iż znam bardzo dobrze Marka z Botii prawdopodobnie u niego. Chociaż Łukasz podsunął mi gościa na Allegro http://allegro.pl/ak...2804333409.html - tyle że o nim nie wiem nic.

Dotychczasowe akwaria zawsze brałem od szklarza który stoi na Równej czerwonym busem i ma sklep Zoo-wędkarski na Bałutach ale on zszedł na niziny bo przestał robić z Opti i nie wiem czy nadal szlifuje maszynowo - tak więc odpada.

Jeśli macie do polecenia swoich szklarzy, chętnie posłucham.

Widziałem kilka baniaków od Przemka ( ten gościu z allegro ) - baniaki po ok 1000 i 1100 litrów i mogę powiedzieć że były ( są ) solidnie i fachowo wykonane bez jakieś fuszery.

Było - Yarcio na słono 260

Obecnie - Yarcio na słono 650

650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013

40 kg LR +40 kg LS,

Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal

Oświetlenie ATI 8x54w

Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.