Harari Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Jako,że strzeżonego Pan Bóg strzeże - proszę o Waszą weryfikację komina w prawym tylnym rogu zbiornika. Niebieski - szkło i otwory Czerwony - stelaż Biały - wymiary Edytowane 20 Listopada 2012 przez Harari (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Jaki duży zbiornik? Według mnie otwory za blisko stelaża, może być problem z wkręceniem przelotów. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czerest Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Robert jak duzy baniak bedziesz stawiał ??? Cytuj 435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Zbiornik 130x70x60. Jeśli chodzi o odsunięcie od stelaża to pobrałem wymiary ze przelotów ze sklepu Skiby i tak dobrałem żeby odsunąć się od stelaża. Przemierzę to jeszcze na spokojnie. A co sądzisz (sądzicie) o odległości pomiędzy otworami, 50mm starczy ? BTW szlak mnie trafia bo stawiam trzeci zbiornik i ciągle wyłamuje podobne drzwi - tak się ma jak nie dokumentuje się swojej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Zbiornik 130x70x60. Jeśli chodzi o odsunięcie od stelaża to pobrałem wymiary ze przelotów ze sklepu Skiby i tak dobrałem żeby odsunąć się od stelaża. Przemierzę to jeszcze na spokojnie. A co sądzisz (sądzicie) o odległości pomiędzy otworami, 50mm starczy ? BTW szlak mnie trafia bo stawiam trzeci zbiornik i ciągle wyłamuje podobne drzwi - tak się ma jak nie dokumentuje się swojej pracy. Sądzę że rozmieść je bez zachowania super prostych linii. Daj sobie możliwość swobodnego grzebania w kominie. I w kominie nie klej hydrauliki. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czerest Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Według mnie 50 mm miedzy otworami to jest bezpieczna odległosc . Cytuj 435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek1972 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 z mojego doświadczenia jakiegoś tam to masz troszke za mało miejsca od otworów do stelaża nbedziesz się męczył z przykręceniem przelotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Oczywiście macie rację, ten rysunek był beznadziejny, a ja widziałem w nim to co widzieć chciałem. Otwory zdecydowanie odsunąłem od stelaża. Dzięki za uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Klej i zalewaj. Gdzie zamawiasz szkiełko? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Z racji na fakt iż znam bardzo dobrze Marka z Botii prawdopodobnie u niego. Chociaż Łukasz podsunął mi gościa na Allegro http://allegro.pl/akwarium-150x50x60-najtaniej-i2804333409.html - tyle że o nim nie wiem nic. Dotychczasowe akwaria zawsze brałem od szklarza który stoi na Równej czerwonym busem i ma sklep Zoo-wędkarski na Bałutach ale on zszedł na niziny bo przestał robić z Opti i nie wiem czy nadal szlifuje maszynowo - tak więc odpada. Jeśli macie do polecenia swoich szklarzy, chętnie posłucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Wiem że wielu kolegów zamawiało na Retkini, chyba Popiełuszki. Zapytaj ejerzyka, on brał od nich swoją kosteczkę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 To tutaj, Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Z racji na fakt iż znam bardzo dobrze Marka z Botii prawdopodobnie u niego. Chociaż Łukasz podsunął mi gościa na Allegro http://allegro.pl/ak...2804333409.html - tyle że o nim nie wiem nic. Dotychczasowe akwaria zawsze brałem od szklarza który stoi na Równej czerwonym busem i ma sklep Zoo-wędkarski na Bałutach ale on zszedł na niziny bo przestał robić z Opti i nie wiem czy nadal szlifuje maszynowo - tak więc odpada. Jeśli macie do polecenia swoich szklarzy, chętnie posłucham. Widziałem kilka baniaków od Przemka ( ten gościu z allegro ) - baniaki po ok 1000 i 1100 litrów i mogę powiedzieć że były ( są ) solidnie i fachowo wykonane bez jakieś fuszery. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach