2 godziny temu, Raffy14 napisał:Filtracja jest bardzo prosta... 2 odpieniacze BK, 2 filtry przepływowe z pelletami XL. Był filterek z węglem, ale zrezygnowałem... jakoś pozytywów od węgla nie widziałem przy stosowaniu "profilaktycznym", w domowym nie używam węgla, a z acropor jestem mega zadowolony Czasem watę daję na spływ i wymieniana codziennie (gdy jestem obecny w pracy). Filtracja coś w sumie prawie jak u K. Tryca
Nie stosuję pochłaniaczy na PO4, nowe brązowe peletki XL są rewelacyjne na to. W razie potrzeb stosuję AF nitraphos w śladowych ilościach, ten produkt rewelacyjnie działa.
Raz w tygodniu-dwa idzie butelka colombo, czasem zapodam trochę zeobaku (rewelacyjnie czyści skałę).
Odchodzę też od piasku, będzie bez Nie daję sobie rady z piaskiem przy akwarium typu "jamnik", a cyrkulacji nie chcę tłumić bo i tak jest jej mało, plus słaby obieg. Metr szerokości i wysokości, przy 6m długości to całkiem inna bajka z cyrkulacją...
Chodzi o NP Reducing Biopellets XL czy Reef Interests All In One Biopellets XL ?