Skocz do zawartości
Kraszan

Allegro - kategoria "Akwarystyka morska"

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Czy nie brakuje Wam kategorii Akwarystyka morska na Allegro? Probowal ktos zadzialac w tym temacie? Napisalem maila do allegro (w kat. "propozycje". Zobaczymy czy zrobią nam podkategorię.. Wtedy um-um czy reefshop moglby tam wrzucac co ciekawsze propozycje, a ranking obligowalby w koncu sprzedawcow do troche lepszego trakaowania nas - klientow. Albo nawet wymagac od niektorych sklepow wystawienia zamowionego towaru na aukcji (chocby prywatnej). Oplatę za aukcje wrzucą w koszty, a my w koncu tez bedziemy mieli jakies zdanie co do przebiegu transakacji, a nie tylko bierne czekanie tygodniami (tak jak ja w reefshopie czekam juz prawie miesiac i NIC). No i zwykli uzytkownicy tez wreszcie mogliby wrzucic swoj uzywany odpieniacz czy mikser bo czasem ciezko znaleźc cos do morszczyzny w troche duzym dziale ogolnym Akwarystyka. Zobaczymy co mi odpowie Allegro...

Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dobry pomysl, ale po wpisaniu w allegro w wyszukiwarce "morskie" znajduje pare ksiazek i pare baniakow na sprzedaz. Szczerze watpie zeby allegro zrobilo nowa podkategorie dla 1 strony z wyszukiwarki, no ale moze jestem zbyt duzym pesymista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przykro mi że tyle czekasz - prosiłeś o informacje jak całość będzie na miejscu - Beasty czekają na magazynie, pompy Aquabee w ostatniej dostawie modele 3000 nie przyszły - nie bierzemy ich bezpośrednio od producenta(gdyż ten twierdzi że ma wyłacznego przedstawiciela w postaci Siren i do niego mam się zgłosić - dziękuje, postoje).

Pompy bierzemy z drugiej reki - hurtowni które niestety także nie ma pełnych stanów magazynowych - stąd takie okresy oczekiwania. Gdyby to zależało tylko od nas(od naszej dobrej czy złej woli) zamówienia byśmy realizowali jeszcze przed ich złożeniem przez Klienta. :D

Mimo wszystko przykro mi ze tyle to trwa - odpieniacz jak pisałem jest do odbioru w każdej chwili.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki Przemku, za uprawianie prywaty na forum, no ale Ty mi tu odpowidziałeś, więc pociągnę temat :)

Ja akurat się aż tak bardzo nie spieszę, bo korzystam z uprzejmości Harnasia i jadę na razie na jego pompie... W końcu jednak będę musiał ją oddać i od Ciebie zależy kiedy to będzie :D Co do odpieniacza to jeszcze jakoś ciągnę 300 litrów na miniflotorze, ale to też jest na krótką metę. A co do odbioru połowy zamówienia to trochę mi się nie chce jechać 120km z opcją że lada dzień będę jechał po drugą część zamówienia. A jak już przyjadę to może się coś dobierze ze zwierzaków. Dopóki Harnas nie chce pompy mogę czekać - o czekaniu pisalem raczej w imieniu innych forumowiczów, którzy dość często narzekają na długie terminy... Ja osobiście wiem jak działa ta branża dlatego nie wydzwaniam ani nie zalewam Cie mailami z pytaniami "kiedy", "kiedy", "kiedy" :)

A co do Allegro - myślę, że coś co lezy na magazynie, czyli dostępne jest od ręki możnaby wystawic na aukcji, choc wiem jaki to problem sprzęgnąć to ze sklepem (magazynem) itp.. bo py przy zbiegu okolicznosci możesz w jednej chwili sprzedać dany towar dwóm osobom na raz. Ale slyszalem kilka opinię osob, ze generalnie nie kupują przez internet, chyba że przez allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kraszan daj znac jak dostaniesz odpowiedz z allegro w sprawie ktora tu poruszyles:)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam znać. Jak na razie przyszlo jedynie potwierdzenie od robota, że mail doszedł. Ciekaw jestem, czy jezeli uznają ze nie stworzą takiego działu to chociaż napiszą, że NIE bo NIE, czy po prostu oleją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.