skoti79 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Witam mam pytanie do osób które stosowały lub stosują produkt z tematu a mianowicie jaka wasza opinia na jego temat Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Ja jestem w trakcie testów , ale nie jestem w stanie na chwilę obecną stwierdzić jego działania , a to dlatego że działa równolegle z biopellets. PO4 z 0,11 spadło po 13 dniach do 0,03 i tak się utrzymuje , w systemie też chodzi 500 ml PO4x4 Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Ja uzywam juz dosyc dlugo i jest super. Peletki panuja nad no3, a po4x4 Nad po4. Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luguz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Ja też to używałem. Produkt rewelacyjnie trzymał po4 w ryzach, tylko ta cena i.... utrzymaj to w filtrze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Używam od około tygodnia i wynik niezły. Fosforany zbite z ok. 3 mg/L do 0,32mg/L (test RedSea). Nie myslałem że tak ściągnie fosforany do dołu, aż się bałem o życie w baniaku. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Działać, działa, ale za tą cenę nie ma takiej rewelacji jak się spodziewałem. Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Używam od około tygodnia i wynik niezły. Fosforany zbite z ok. 3 mg/L do 0,32mg/L (test RedSea). Nie myslałem że tak ściągnie fosforany do dołu, aż się bałem o życie w baniaku. Tak samo zbijesz fosforany standardowymi adsorbentami na bazie żelaza. A żelaza i tak jest za mało w prawie każdym akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Konrad, tak wyszło że mam PO4X4. Innych na żelazie nie używałem. Wcześniej wykorzystywałem absorber Sery, bo taki leżał po słodkim zbiorniku, ale niestety on nic nie działał w słonym. Na razie jestem zadowolony z wyników PO4X4. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach