luft Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Byłem dziś u kumpla, patrzę a tu 12 cm flądra zapinkala po piasku. Ale to ładne! Ma ktoś z Was? Piszcie o doświadczeniach, o za i przeciw jesli chodzi o trzymanie tej rybki w ogólnym zbiorniku pozdro luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Ale że co ? że taka pospolita "bałtycka" ? Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Ja łapałem w zeszłym roku takie maluchy ale nie wiem czy to flądra była,blisko brzegu pływało tego sporo,a po czas sztormu znajdywałem je w kałużach na plaży,stracha miałem wpuścić ją do akwarium.Ale do ruszania piasku moim zdaniem super.Ale pewien rybak mi powiedział że to nie jest flądra,nazwy nie pamiętam dużo tych płaskich ryb u nas. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 gatunku nie znam, ale pysk poprzeczny lewostronny ubarwienie dostosowuje do barwy podłoża kupiona w sklepie Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Pewnie Bothus ocellatus Fajna ale żarłoczna, jak się zakopie w piachu to jeno oczka wystają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwagier Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 W e-rybce zabrze byly jakies miesiac temu ale niestety nazwy nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Ja mam Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Jak sie znudzi (czytaj: urosnie za duza) to nie na targowisko tylko patelnie Pozdrawiam z mobilnego świata wspierany Szajsungiem Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roofii1 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 @Luft ja też ją dziś widziałem.Chyba byliśmy u tego samego Morszczaka Cytuj Akwa 315L+sump 135L,blau scuma 150 na pompie jebao 6500,oświetlenie hybryda 4x39WT5+ledchip 210W,2x koralia II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 ja miałem,uwaga na małe krewetki bo zjada,karmiłem ją małymi kawałkami mrożonych krewetek,dosłownie wyrywała ze szczypiec,po ok 3 miesiącach padła z niewiadomych przyczyn Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Jak sa tu wlasciciele to wrzuccie jakies zdjecia, chetnie zobacze Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 moj syn na wedke ciagnal latem takie po 4-5 cm kilka odmian w morzu polnocnym jest. kolory ciekawe. ale do akwa wpuscic to mi nawet do glowy nie przyszlo z drugiej strony i tak trzymamy razem gatunki z roznych zakatkow swiata. moze i fladra sie nada Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darod Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Łapałem niewielkie fląderki na wędkę w Darłówku, trochę większe niż pudełko zapałek, były by w sam raz. tylko ta aklimatyzacja do takiego zasolenia...odpuściłem temat Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Irmina (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pucek Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Ja kiedyś miałem akwarium z 3 flądrami chyba, takimi po 3cm do tego krewetki z bałtyku i sercówki. Jechało to wszystko na podmianach dosyć długo, ale po pewnym czasie krewetka zjadła sercówki ;/ a wszystkie flądry padły na raz w tym samym czasie, nie mam pojęcia czemu. Bardzo sympatyczne zwierzaki- jak tylko podchodziłem do akwa, to podchodziły do szyby takie śmieszne stworzenia, ale chyba nie polecam ich utrzymywania, bo duże rosną i trzeba by było specjalne akwa z zimniejszą wodą dla nich. Poza tym duża flądra zje wszystkie krewetki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Też kiedyś miałem . Fajna rybcia , zawsze pierwsza do jedzenia była. Cytuj Baniak 650 lilr. + 150 litr. sump z DSB i LR ,led 430W, odpieniacz DIY thcskiba , obieg RD 8500 litr. , cyrkulacja 39000 litr. około 100 LR , SPS , LPS . obecnie : http://nano-reef.pl/topic/31598-cast-away/ Poprzedni baniaczek : http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=224395#224395 http://aqua-reef.pl/topic/1363-mo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Jak widać każdy miał, a dalej nikt zdjęcia nie dał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł B. Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Flądra Bothus ocellatus to prawdziwy drapieżca, gustuje nie tylko w małych krewetkach, ale także w rybach, które zmieszczą się w jej nie małym pysku. Fotka "dziwaka" poniżej: Pozdrawiam, paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach