Maras 55 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Cześć - Boyd Chemiclean - czy ktoś stosował ten specyfik ? pozwoliłem sobie przepisać stronę sprzedawcy ; " Usuwa chorobotwórcze sinice (cyjanobakterie) z żywych koralowców. Natlenia, usuwa osady i zanieczyszczenia organiczne. Oczyszcza wodę w akwarium, nadając jej kryształową przejrzystość. Zapewnia równowagę enzymatyczną. Bezpieczny dla akwariów rafowych, wszystkich bezkręgowców, pożądanych makro alg, bakterii nitrifkujących i ryb. W łatwy sposób usuwamy cyjanobakterie z akwarium nie stresując jego mieszkańców. " przed wyjazdem na święta podkarmiłem zwierzaki (na zapas- błąd) po powrocie cyjano i glony urosły w nadmiarze, zwierzaki w kondycji (jeszcze) , parametry oczywiście skoczyły (NO3 i PO4), Zrobiłem podmianę i przy okazji wypowiedziałem wojnę cyjano i glonom . Pytanie brzmi - czy ktoś stosował ten specyfik ? jak najlepiej dawkować ? z doświadczeń, z akwarystyki słodkowodnej, jestem daleki od stosowania różnych specyfików, a na temat cyjano nic pewnego nie znalazłem - temat rzeka... z ofert rynkowych znalazłem to Dzięki za wszystkie dobre rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Maras nie obraź się, ale czy zanim napisałeś ten temat, wpisałeś Chemiclean w naszą wyszukiwarkę ? No to byś znalazł i wiele innych. Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Dawki jak w instrukcji. Bardzo skuteczny. SPS w moim przypadku nie zareagowały w żaden sposób, natomiast LPS ciężko to zniosły a fungia do tej pory nie może się pozbierać (minęły już prawie 2 miesiące) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Temat zamykam. Bo już jeden i to naprawdę świetny jest też w dziale CHEMIA http://nano-reef.pl/...__1#entry197283 Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach