ragoo Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Skoro masz dobrze połączone diody, dobrze połączone drivery z diodami i dobry zasilacz (bo sterownik działa) to pozostaje tylko połączenie zasilacz - driver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) przewody zasilające od driverów i sterownika zlutowałem razem w jeden plusowy i minusowy i na kostce do zasilacza Edytowane 19 Stycznia 2013 przez zako (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ragoo Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Chodzilo mi o to czy masz plus z zasilacza do plusa na driverze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Jak zrobiłeś na odwrót to, zgodnie z instrukcją, po zawodach. Nie ma zabezpieczenia na wypadek odwrócenia polaryzacji. Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 plus do plusa minus do minusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 A masz jakąś żarówkę z latarki ? podłącz zamiast diodek.... na momencik.... Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 znajdzie sie jakaś latarka ale o mi to da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 zamiast woltomierza... podłącz pod driver, ale na chwilę, żeby się żaróweczka nie przepaliła... Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Zasilacz podaje 20V na drivery, mam go podkrecić do 24V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Tak, albo próbnie odepnij 2 diody i spróbuj czy string z 4 szt działa. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 podrkęciłem do 24V i dalej nic. Napięcie z drivera na ledy idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 a diody się czasem nie zjarały? sprawdź pojedyncze sztuki czy świecą miernikiem jak masz albo paluszkami Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Źle podłączyłem diody. Plus z drivera idzie do plusa diody a wyjście z diody zamiast z minusa na plus kolejnej to dałem plus do minusa kolejnej diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Przecież wcześniej pisałeś że łączysz plus z minusem itd. to nie sprawdziłeś tego? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 nie moge fotki wstawić z drivera na plus diody a z diody zamiast z minusa na plus kolejnej to odwrotnie zrobiLem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 ok. Teraz działa? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Wszystko działa jak trzeba tylko zasilacz buczy przy opcji moon a normalnie jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ragoo Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 zasilacz czy drivery? Mam takie same drivery i pracują bezgłośnie w okolicach 100%, 50% i 0%. Wszystko pomiędzy cewki dają czadu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Mały update.. Zasilacz zaczyna buczeć gdy zmniejszam jasność niebieskich ledów a tak to wszystko działa. W krótce opisze cały procesz i koszty podam Edytowane 20 Stycznia 2013 przez zako (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Czy to buczenie nie zniszczy zasilacza. Może zmniejsze napięcie do 20V jak było? EDIT.. Zmniejszyłem do 20V i dalej buczy.. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez zako (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 to nie zasilacz to drivery buczą - zalej je klejem z pistoletu na gorący klej - będzie cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 oj chlopie.... takie wypowiedzi poprawiaja humor na wiele dni zako juz wie Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Odziwo zasolacz przestał buczeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Krótki filmik 40% W 50%RB https://www.youtube.com/watch?v=jU3ijwMJfyU&feature=youtube_gdata_player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 No i pięknie jest. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach