luft Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Każdy podatnik ma prawo zdecydować na co przeznaczyć 1% swego podatku. Wiadomo, że nic tak nie działa na wyobraźnie i naszą wrażliwość jak widok chorego dzieciątka, czy też możliwość wsparcia jakiejś fundacji. Jesteśmy gośćmi na planecie ziemia. Czy uważacie, że przekazanie własnego procenta na ratowanie, ochronę przyrody przekazując podatek np na WWF to dobry pomysł? Czy pozostawienie po sobie lub próba ratowania czegoś większego dla przyszłych pokoleń jest mniej/bardziej szczytna od ratowania czyjegoś zycia za sprawą pieniędzy? (Bardzo proszę o wyważone i przemyślane wypowiedzi). Pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Ja nic nikomu na ratowanie przyrody nie dam ,jej nie trzeba ratować ! tylko nie trzeba jej niszczyć ! Wprowadzmy ''nie niszczenie'' przyrody a nie jej ratowanie przez pseudo-ekologów złodzieji. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 zamiast na przyrode wole przekazac na potrzebujace dzieci Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pucek Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Przyroda jest ważna i dzieci a afryce też. Ja bym rzucił monetą, na serio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Ja jestem chyba bez serca bo przekazałabm na taki cel, gdzie moja darowizna będzie wykorzystana w całości (czyli np na konto danego dziecka) bo fundacje i inne wwf mają wyskokie "koszty własne" A w Afryce to brdzo często okazuje się, że za pieniadze na jedzenie kupowana jest broń. No i jeszcze wybrałabym kogoś komu te pieniadze pomogą wyzdrowieć (w miarę) a nie tylko przedłuzą wegaracje o kilka miesięcy- wiem to niehumanitarne i nielogiczne-kiedyś mozna to było uzasadnić że taki człowiek będzie praacował i nie bedzie obciązeniem dla społeczeństwa. Ostatnio co pamietam dla chorego dziecka (znajomi znajomych-czyli konkretna osoba) na jakąś fundacje z kresów wschodnich - teściowie cos tam żwiazani sentymentem Fundaję szkoły mojego syna( i to dla mnie najbardziej optymalne) Instytut hematologii w Krakowie bo nie miałam pomysłu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Ja nic nikomu na ratowanie przyrody nie dam ,jej nie trzeba ratować ! tylko nie trzeba jej niszczyć ! Wprowadzmy ''nie niszczenie'' przyrody a nie jej ratowanie przez pseudo-ekologów złodzieji. Też nie dam i nie dlatego że nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fok Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Daje co rok bo mam nadzieje ze zostana lepiej wykorzystane niz przez ten pie...ny rzad. Najcześciej fundacje pomocy dziecią ale i na schronisko dałem w tamtym roku. Czy warto dawać na ratowanie przyrody? Odpowiem sceptycznie zapytajmy wielebnego czy jest sens dawać na coś po za Caritasem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach