Pasikonik Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Witam, mam ostatnio dosc duzy problem z ukwialem ktorego nazwy niestety nie pamietam i nie moge nigdzie znalezc fotki... Wyglada jak dluga biala nitka, ktora sie rozciaga i kurczy jak na cos trafi do jedzenia. Koniec ukwialu wyglada jak patyczek higieniczny (ksztalt) tylko ze duzo mniejszy. Kiedys znalazlem gdzie strone z opisem dobrych i zlych mieszkancow LR, ale nie moge na nia trafic, i tam wlasnie przeczytalem ze to 'very bad guy' i ze 'you don't want it'. Stad moje zapytanie: jak sie dziada pozbyc? Ostatnio zauwazylem je nawet na piasku... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 http://reeflex.net <<== znajdź pokaż i będziemy gadać teraz to wróżenie z fusów. Rozumiem ze ten ukwiał mnoży Ci się niemizernienie i dlatego napisałeś swój temat w plagach? Najprostszym sposobem jest wyszukać innego stwora który go po prostu skonsumuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 odnalazlem stronke: http://www.xtalworld.com/Aquarium/hitchfaq.htm a jest to cos czego nazwy lacinskiej ani polskiej nie moge namierzyc: digitate hydroids.. Jak z tym walczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 http://nano-reef.pl/topic/43039-digitate-hydroids/ Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 dzieki za line! tylko ze z tamtego watku wynika ze albo ryby takie jak imperator lub aurugia (czyt. duze), albo ciezka chemia weterynaryjna... Miedzy mlotem a kowadlem, no i troche w zawieszeniu. Albo kupie rybe i mi skarlowacieje, albo zaleje zbiornik chemia (tylko skad wziac dawki, zeby innemu zyciu nie zaszkodzic), albo olac dziady dopuki mi czegos nie napsuja.... ciezka sprawa koledzy... jakies rady? tudziez efekty stosowania panacuru? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czesioczesio1 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 poszukaj mała aurugie jest nie zawodna zawsze możesz ja sprzedać jak zrobi porządek Cytuj akwarium 120x60x60 w tym panel 30x60x60 odpieniacz Tunze 9410, cyrkulacja 2x Tunze 6045, obieg Tunze Silence 2400l, oswietlenie led 132w, 50kg LR, 19kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 dobra rada! chyba tak wlasnie zrobie... erybce maja teraz mala sztuke za 99 i chyba sie na to skusze. dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 12 Lutego 2013 Sluchajcie ludziska! Zmniejszylem cyrkulacje do niezbednego minimum (ale to z innych powodow) i przez przypadek odkrylem ze digitate przestalo polipowac... Bede informowal czy to tylko przypadek czy byc moze skuteczna bron. Mam nadzieje ze pomoze na dlugo. Logicznie rzecz biorac powinno poniewaz one zawsze dzialaja w mocniejszym pradzie. Ach coz by to bylo za odkrycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 dzien drugi zmniejszonej cyrkulacji: nadal zaden sie nie wychyla mam wrazenie ze 100% pewnosci uzyskam za 2 - 3 dni kiedy zglodnieja pozadnie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 dzien 3 i 4: nadal nic sie nie pojawia. w nocy jedynie znalazlem jednego ktory znajduje sie na wierzcholku skaly gdzie woda znacznie przyspiesza... poza tym spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach