Skocz do zawartości
tomik

Zanclus canescens - Idolek ma ktos?

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko do tych ktorzy mieli badz maja ta rybke

chodzi mi o faktyczne opinie o niej , czy jest taka ciezka do utrzymania?

czy komus udalo sie utrzymac ja w baniaku?

z gory dzieki za info

pozdrowionka

ps. Adi nie pisz co wyczytales , bo tez juz duzo naczytalem sie:), chodzi mi raczej o opinie tych ktorzy ja mieli lub maja

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, ze nikt nie ma idolka - wiec chyba to straczy samo w sobie za odpowiedz:) jaki jest w chowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo trudny do przestawienia na sztuczny pokarm. Kiedyś ktoś sprowadził nawet specjalne algi dla nich ale średnio się sprawdziły. Wbrew temu co w naturze w akwa muszą mieć idealną wodę.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żre w znacznym stopniu gąbki, algi oraz pokarm mięsny, jest dość wymagajcy, ciężko się aklimatyzuje, jest podgrzany przez inne rybki.rs4 miał i z tego co mwił mto żarł mu korale, i zdech zabity przez ukwiał. możesz z nim pogADAĆ I JESZCZE ARZAL MA TAKIEGO

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzeki wielkie za opinie

nie ukrywan podjaralem sie:)

problem z innymi rybami odpada bo ich po akcji z levamisolem nie mam:), tylko 2 nieszkodliwe hromisy

i w planach 2- 3 ocelarisy i to chyba bedzie na tyle , no moze jakis wargatek i babka ale to pozniej

i dla tego wlasnie bym sie zdecydowal

woda- mysle, ze jest ok , testy to potwierdzaja, baniak jest stabilny

wlasnie pozostaje problem jedzenia , ale jestempo wstepnych rozmowach z Przemkiem ktory zapewnil mnie , ze przyjmuje spiruline

raz kozie smierc:)

mam prosbe o ewentualne wskazowki od rady Jedaj :), co by mi pomogly z gadzina walczyc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze offtopic, ale jedna prośba - zdjecia, jak tyko bedziesz go mial :]

One man - one bullet. One dog - one bone. ==================== Cy ktos jescze az caly dygłocze?? Nie?? Sfjietnie!! niebanner2zd.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam dwie osoby ze zwiazku w lodzi ktorym sie udalo utrzymac ta rybe i zgodnie twierdzili ze po pierwsze latwiej jest utrzymac duze osobniki bo lepiej znosza podroz, po drugie sa to ryby stadne i duzo lepiej sie czuja jak jest ich 2 lub wiecej niz jak jest jedna. zycze powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem wlasnie niemiecki teks goscia ktory je choduje z powodzeniem i tam tez proponuje trzymanie przynajmniej 2 szt

w zasadzie wszedzie zwracaja wlasnie uwage na aspekt transportu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem sie dzisiaj z rs4 i niestety mi odradzil zakup tej wlasnie rybki. Podgryzala mu strasznie korale , wytrzymala u niego w akwa ok 2 miesiecy i zdechla. Mi tez sie strasznie podoba ten osobnik ale cholercia kupic sobie za pare ladnych setek problem, nie chyba raczej nie.

pozdrawiam

300L+80L sump, Bubble Magus NAC7, newjet 3000, 2 x newjet 3900, UV 11w, pudełko przelewowe

32kg LR, 18kg LS, 2 x ocellaris, 2 x sexy shrimp, hepatus, żółtek, doktorek, escenius midas, centropyge loricula, 2 x krewetka czyszcząca, 3 x euphylia, zoanthusy, grzybki, barierum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiedzmy ze tak to moglo byc.

300L+80L sump, Bubble Magus NAC7, newjet 3000, 2 x newjet 3900, UV 11w, pudełko przelewowe

32kg LR, 18kg LS, 2 x ocellaris, 2 x sexy shrimp, hepatus, żółtek, doktorek, escenius midas, centropyge loricula, 2 x krewetka czyszcząca, 3 x euphylia, zoanthusy, grzybki, barierum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.