Ralfik Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 jak w temacie u szwagra w akwa okolo 2 tygodnie temu zbielaly montipory czy moze to byc spowodowane zbyt jalowa woda ?? w akwa ma zeovit kazalem go wyciagnac wapno ma 390 magnez 1100 kh6-7 azotany i fosforany niewykrywalne jeszcze sa dwie monti ale dalem tylko dwa zdiecia bo mi najlepiej wyszly zdiecie z telefonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Trochę słabe te parametry, monti wygląda jakby pozbyła się zooksantelli . Kiedyś miałem podobną sytuację w lecie jak podczas upałów nie udało mi się dobrze schłodzić baniaka i spsy mi zbielały - polipowały ale były białe. Eksperymentalnie zostawiłem sobie jedną seriatoporę i jedną montiporę i karmiłem je jak NF z nadzieją że kiedyś wrócą do formy. Niestety mimo moich usilnych prób nie wróciły cały czas polipowały ale nie nie wrócił kolorek ani nie było przyrostów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach