grzeniu Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) To jest prawdopodobnie Derbersia. I wpływ na nia maja suplementy które lejesz , za wysoki poziom mikroelementów i pokarmów typu JBLfluid itp. szybko nie zchodzą , mechaniczne czyszczenie i o muchanie skały pomaga ale na dłuższą metę musisz mniej lać mikro. pozdrawiam Acha Mrówka mi mówił że też może być za dużo światła białego. Edytowane 16 Marca 2013 przez grzeniu (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Pytanie do kolegi Petrus1 Czy możesz podać jaki odpieniacz założyłeś w sowim reef maxie? Wave beast 400P external Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 A tak naprawde możemy gdybać i wróżyć z fusów dopóki nasz kolega sie nie wypowie co i jak. Co do glonów Caulerpa to mi jeżowiec wszystko wyczyścił z akwa - mam tylko w refugium. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 jezowca mialem i wiecej nie chce dlatego pytalem o rybcie ktora by sie nimi chetnie zajela Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 U mnie z kolei jeżowiec nie nadąża Mitrax mu pomaga ale są skazani na porażkę bo glony rosną w oczach u mnie prawdopodobnie najbardziej zawiniło Kh bo miałem od 6 do max 7 teraz podnoszę systematycznie do góry i planuję dobić do 10 lub nawet 11, kolejna sprawa to ograniczyłem karmienie z 4 małych kostek do jednej i nie podaję reef perlsa na siłę chciałem podbić azotany i fosforany ale tylko glony na tym korzystały. Teraz wiem że najważniejsze to systematyka i stabilne parametry, może w 2014 albo 2015 ustabilizuję akwarium bo niestety na razie zawsze coś zmienię albo się pośpieszę z jakimś świetnym pomysłem. Także powodzenia z walką z glonami. P.S. Jak by ktoś znalazł proste i skuteczne rozwiązanie to kupuję. Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Witajcie Zrobił mi kolega testy wody i okazało się że na dzień dzisiejszy mam NO3 w granicach 40, PO4 0,03 więc puki co załamałem ręce i leje N3PO4X zobaczymy co z tego wyjdzie. Poprawiłem stopkę bo dawno nie aktualizowałem. Pozdrawiam Marcin Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach