mati Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 rufio :Z tego co wiem kmati to wyskoczył hepatus :Dszkoda i jednego i drugiego a widzisz nie doczytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 kmati :na 12 stronie wyskoczyl no powoli to z tego wątku zrobił się serial brazylijski chć podoba mi się to, że wystrczy zerknąć do jednego wątku i od razu wiadomo co u smk słychać Zdaje się Remik że znowu jesteś prekurosorem (obok syndromu smk), tym razem w prowadzeniu wątków. Jakby to powiedział Tygrysek (ten od Kubusia Puchatka) "ehh, co za facet" Sorry za OT nie mogłem się powstrzymać. Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 U smk ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smk Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 @alex - to serial odcinkowy kwiatka. Ale masz rację że robiłem zawsze tasiemce akwariowe Tu jest wiekowa morska "Izaura" http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=1583 A tu nowsze "Na Wspólnej" http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=2956&d=315 Jeśli chcecie zobaczyć jak długą drogę przeszedłem w morszczyznie przez ostatnie 2 latka to wystarczy klik na "Izaurę" i przeczytać 2 pierwsze strony żeby pokładać się ze śmiechu (np. osmozę chciałem podłączać do pompy obiegowej w akwa żeby czyściłą wodę w akwarium, światło wstawiać 5000K itp - i nie pytajcie mnie dlaczego bo już dziś nie pamiętam). Oczywiście to jak to dziś u mnie wygląda i to co wiem o morszczyznie (o dużo za mało) to wszystko dzięki wam Cytuj 550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 Kwiatek :U smk ?? sorry Kwiatek - oczywiście ze to twój serial, choć protoplastą zdaje się w tej materii pozostaje smk. @smk, kazdy z nas na początku sadził takie głupoty, ja z kolei na początku jakoś nie mogłem uwierzyć że woda spadająca z akwarium do sumpa nie przeleja się w końcu na podłogę, to rozwiązanie wydawało mi się tak niepewne, że sam musiałem się długo przekonywać żeby je zastosować , w nowym baniaku to nawet z rewizji zrezygnowałem i nie chwaląc się od początku fukcjonowania akwarium nie uroniłem na podłogę ani kropli z całego tego obiegu (do tej pory). Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 No to odcinek nastepny I na probe pierwsze twarde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 Kwiatek skad masz te Ricordee?? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 Wszystko od Artura Furtaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 Dzieki za kontakt Spirobrachusy tez piekne, czu ja dobrze widze ze tylko jeden rosnie na Poritesie a reszta zwyczajnie na skale? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 90% skaly jest porosnieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa Zgłoś Napisano 14 Listopada 2006 no proszę nawet w nowym składzie widać, że święta idą... Btw ładna Ricordea... Cytuj zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 14 Listopada 2006 Jeszcze pare fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon Zgłoś Napisano 14 Listopada 2006 ...co potwierdza, ze nie ma jak miec odpowiednich znajomych - siedzenie przed kompem i czytanie nie daje duzo - najwiecej wiedzy zyskuje sie odwiedzajac ludzi - doswiadczenie innych to najwieksza pomoc. pozdrawiam ( ricordia super:) ) Cytuj Purple haze...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek1305765949 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2006 fju ..fju Kwiacik , kwiacik Cytuj Pozdrawiam Zbyszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Listopada 2006 Odcinek kolejny Korale w swietle aktynicznym ATI i TL03 Nie wszystkie sa ostre ale nie chialo mi sie statywu rozstawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
błażej Zgłoś Napisano 15 Listopada 2006 no świecą super Cytuj 800l:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 Ostatnio otrzymalem szczepke, zobaczymy jak sie przyjmie. I parametry zbiornika: Ph - 8,1 - 8,3 Kh - 11 Ca - 460 Mg - 1250 Redox - 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 jeżeli jest od Artura to się przyjmie, moja Culastrea (od Artura oczywiscie) przyjęła się bez problemu i ma już ponad rok. PS Może ktoś chce kupić - wielkość pięści. Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
błażej Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 ja ją już nawet mam:d ładna i szybko rośnie:D Cytuj 800l:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 błażej mi już kolejna urosła od tego czasu jak kupiłeś. Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2007 Postanowilem cos tam odswierzyc Parametry zbiornika: Ph - 8,1 - 8,3 Kh - 10 Ca - 470 Mg - 1250 Redox - 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek S Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2007 Co to takie fajne zielone ukwiałowate na trzeciej fotce ? Chcesz sprzedać ? Cytuj "W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli 250 l delta + sump 100 l. LED 180W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2007 Witaj, Nawet jak bym mial sprzedawc (a nie sprzedaje) to Tobie bym nie sprzedal, poniewaz nie lubie jak ktos bierze zwierzeta a kompletnie nic na ich temat nie wie. To Euphylia. bez urazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek S Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2007 Kwiatek :Witaj, Nawet jak bym mial sprzedawc (a nie sprzedaje) to Tobie bym nie sprzedal, poniewaz nie lubie jak ktos bierze zwierzeta a kompletnie nic na ich temat nie wie. To Euphylia. bez urazy Szczerze mówiąc takiej odpowiedzi sie nie spodziewałem ... Mam praktycznie wszystkie pokazane na ostatnich fotkach okazy (Euphylię mam ancorę) łącznie z identyczną rozgwiazdą (no, poza licznymi wirkami na Calausterze) i zapewniam Cię, że moje korale mają sie znakomicie. Chyba za dużo wypiłeś skoro tak piszesz ... To pierwszy przypadek takiego zachowania jaki mi się przytrafił od początku tego forum, więc od ponad czterech lat jak tu jestem na Nano-reef. Wesołych Świąt Cytuj "W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli 250 l delta + sump 100 l. LED 180W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2007 Darek S :Szczerze mówiąc takiej odpowiedzi sie nie spodziewałem ... Szczerze mowiac takiego pytania Darek S :Co to takie fajne zielone ukwiałowate na trzeciej fotce ? Chcesz sprzedać ? sie nie spodziewalem od osoby ktora ma jakies tam doswiadczenie. Darek S :Mam praktycznie wszystkie pokazane na ostatnich fotkach okazy (Euphylię mam ancorę) łącznie z identyczną rozgwiazdą (no, poza licznymi wirkami na Calausterze) i zapewniam Cię, że moje korale mają sie znakomicie. To sie ciesze... Darek S :Chyba za dużo wypiłeś skoro tak piszesz ... Jeszcze nei zaczalem... Darek S :Wesołych Świąt Rowniez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach