Kośmid Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Mam arkusz plexy 4mm i chciałbym wykorzystać go do zrobienia szczelnej obudowy dla kilku modułów led do oświetlenia refugium. Pomimo wodoszczelności obecnych, sól zrobiła swoje Czym pociąć plexe żeby nie zamęczyć się na śmierć czy czym ją skleić ? Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 brzeszczot z drobnymi zębami - ja swoją ciąłem piłka do balsy - idealnie i bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 4 mm to i nawet nożykiem do tapet potniesz - ja ciąłem. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 ... czym ją skleić ? Spróbuj botoxem. A jak nie, to może klejem? Dział DIY pęka w szwach od informacji na temat klejenia plexi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 szlifierkaa kątowa i jedziesz tylko tarcza cienka a klej uniwersalny pcv/cpvc w każdym markecie kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 Ja tnę polistyren wyrzynarką, lecz zęby bardzo duże jak do drewna, przy małych jest zbyt dużo ciepła i się wszystko zatyka. Ręcznie to faktycznie drobniejsze ząbki mogą być lepsze. Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach