jaroo Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Witajcie, Moja kaskada chodzi w akwarium już tydzień, ale dzisiaj stało się coś dziwnego. Mianowicie tak jak pokazuję na zdjęciu w tej komorze co wpada woda, jej poziom jest strasznie wysoki i woda przelewa się górą, nie przechodząc przez wkłady. Kaskada na pewno nie jest zapchana, dzisiaj kilka razy ją sprawdzałem, wyjmowałem, zalewałem od nowa. Nic to nie daje. Co mam zrobić ? Filtr to aqua clear 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukabana Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Wyjmij wkłady i zobacz jak działa bez nich jeśli będzie lepiej to znaczy że wkłady powodują tą sytuacje. Cytuj 63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach) 144 litry pasji 80x45x40h pacific sun 120w + 2x24w odpieniacz deltek mc500, koralia 2+ jebao rw-4, jager 200w, obieg tunze 2400 refugium z piachem +6w led Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroo Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 własnie to zrobiłem, niestety bez wkładów tez się tamta komora strasznie napełnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Za duży poziom lustra wody w akwarium ? Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez gnom (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombsheep Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) a powiedz mi jaka to jest kaskada?? kształtem przypomina moją ed. doczytałem tez mam taka tylko ze mocniejsza nie pamietam ktory model jak wroce z pracy do domu to popatrze pomysle moze pomoge pozdrawiam Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez bombsheep (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroo Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 Poziom wody zmniejszyłem, filtr na nowo zalałem itp. Nadal to samo. Dziwne, już nie mam siły. Bez sensu żeby w taki sposób filtrowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombsheep Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 w mojej drugiej kaskadzie ktora jest w slodkim akwa pomaga tylko zmniejszenie przeplywu wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach