gruby75 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 witam wszystkich i prosze o info, szukam po forom ale nie moge znalesc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie czy uzywanie lampy uv jest pozyteczne ? konkretnie co ona nam daje plusy i minusy. prosze o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1080 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 zobacz wypowiedź lukas.piotr Link Cytuj Akwarium: 120l. 60x45x45 sump Sump 70x34x45 85l. lampa: lumini 150w Cytkulacja: Jebao RW-4 ,RW-8 Obieg: JW 3000 Odpieniacz: turboflotor blue 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby75 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 no tak ale ja mam uv w chlodziarce teco tr10 i pytanie czy wlanczac czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Przydatna przy plgach.. Jednak nie może pracować cały czas gdyż wyjaławia zbiornik. Moja opinia to 50/50. Dobrze mieć lecz nie zawsze używać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby75 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 oto mi chodzilo, dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2013 mi sie dobrze sprawdza uv podlaczone do swiatla dziala tylko w dzien... i jest pol na pol:) jak plaga to non stop Cytuj http://nano-reef.pl/topic/61320-opolskie-morskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Uv sie przydaje więc warto mieć ja w zapasie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 25 Października 2015 Hej chciałem zakupić uvke do zbiornika około 1000 litrów w obiegu celem aklimatyzacji ryb lub zaleczenia. Oczywiście lampka nie będzie chodziła cały czas tylko gdyby była potrzebna. Czy lampa o mocy 24 w ma w takim obiegu jakiś sens? Ceny lamp są bardzo wysokie ale 24 w można znaleźć jeszcze w przyzwoitej cenie stąd moje pytanie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach