rafik73 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Salifert na potas jest ok. Ale przedawkowanie potasu łatwo zauważyć po koralach - są po prostu popalone. A dozujesz aminokwasy,mikroelementy? Też myślałem o potasie,a salifert nie moze być?czy red sea lepszy,dokładniejszy. Pamiętacie jak pisałem o niedoborze potasu w moim zbiorniku. Mierzyłem salifertem i non strop miałem wynik 320-350. Przy soli Prais. Więc dodawałem potas . Wlałem całą buteleczkę i dalej niedobór . Więc zmieniłem test na red sea. I okazało się, że jest 450. I co wy na to?? Słyszałem negatywne opinie na temat Saliferta na potas. Teraz mierzę Red sea wydaję mi się bardziej wiarygodny. Ponadto kiedyś brałem korale od @kdyzm i mówił ,że ma potas 390 a mi na salifercie wychodziło 330. Także sprawdziłem test na kilka sposobów i uważam , że był walnięty. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach