sledzik-wawa Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Jest formowany w krotkie preciki o przekroju kola. Mam do ciebie jeszcze jedna prosbe, a tak naprawde chcialbym naklonic cie do jednej rzeczy. Odwaliles kupe dobrej roboty i moim zdaniem twoje video-opracowanie jest ciekawa podstawa do rozmow ale... no wlasnie jest jedno ale. Ja rozumiem ze uwielbiamy nasz polski jezyk. Jednak przy takiej formie opracowania bardzo ograniczamy grono osob z ktorymi mozna podjac polemike. Mimo iz doceniam nasz polski rynek hobbistow morskich to jednak na swiecie i forach typu rc czy zv jest wiele osob i naukowcow z ktorymi mozna poruszyc te kwestie szerzej. Co za tym idzie chcialbym naklonic cie do dorobinia napisow po angielsku do obu opracowan PO4 i Active Carbon. Angielski jest uniwersalnym jezykiem pozwalajacym przedyskutowac metody badan jak i wyniki na forach zachodnich. Nie musi byc to mega profesjonalne tlumacznie - wystarcza proste zdania opisujace proces i wyniki. Sent from my iPhone 5 using Tapatalk Edytowane 4 Maja 2013 przez sledzik-wawa (wyświetl historię edycji) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Ja nie jestem w stanie zrobić tłumaczenia, z przykrością stwierdzam, że posługuję się na razie tylko językiem ojczystym. Jak dostanę odpowiedni plik TXT to podepnę. Ten film z wynikami z Milówki też byłby ciekawy. Napisy mogę podpiąć pod film przez YouTube, lub podłożyć do filmu. Ewentualnie jak ktoś to przetłumaczy symultanicznie to zrobię odpowiednią kompilację i może być nawet wersja kantońska lub mołdawska (wystarczy nagrać mp3 i podesłać lub na FTP. Widzisz śledzik siła w "kupie", a samemu to się można ze....ć. Ja jestem otwarty na propozycje jak rana postrzałowa, do forumowej dyspozycji. Edytowane 4 Maja 2013 przez adam_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Ja mogę zrobić ale myślę że optymalnie może to zrobić któryś z kolegów którzy mieszkają w UK jak Tester itp... Wtedy na pewno będzie poprawnie :-) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Dla zainteresowanych... w pewnym polskim katalogu torrentów pojawiła się książka H. Jankowska, A. Świątkowski, J. Choma - Węgiel aktywny W książce omówiono metody otrzymywania, strukturę i chemiczną budową węgla aktywnego, a także metody oceny jego własności. Wiele uwagi poświęcono przedstawieniu teoretycznych podstaw adsorpcji zachodzącej na powierzchni węgla i technice doświadczalnej określania struktury adsorbentów. W ostatniej części obszernie omówiono zastosowanie węgla aktywnego w życiu codziennym i w poszczególnych gałęziach przemysłu oraz metody jego regeneracji. Książka jest przeznaczona dla technologów pracujących nad wdrażaniem do produkcji nowych gatunków węgla aktywnego, pracowników naukowych zajmujących się problematyką sorpcji, studentów specjalizujących się w dziedzinie sorpcji i katalizy, a także specjalistów z dziedziny inżynierii sanitarnej zajmujących się oczyszczaniem wody pitnej, dimeęzkodliwianiem ścieków czy gazów przemysłowych. Edytowane 7 Maja 2013 przez marekk (wyświetl historię edycji) Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Dla zainteresowanych... w pewnym polskim katalogu torrentów pojawiła się książka H. Jankowska, A. Świątkowski, J. Choma - Węgiel aktywny Czemu nie wydaje się wznowień takich książek ... książka super. Marek masz dobrego nosa do netu. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2013 Adam jak zwykle pochwałka z mojej strony za opracowanie , chciałbym jeszcze temat na obecność krzemianów w badanych przez Ciebie próbkach.Być moze gdzieś przeoczyłem , ale jakby co.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach