Skocz do zawartości
Mario94

Jaki i ile świecicie w sowim ReefMax?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie świecenia w akwarium.

Chodzi mi ,żeby zoptymalizować czas świecenia więc chcę zapytać was o poradę.

Jak i ile świecicie w swoich akwariach?Od której do której?Ile czasu aktynika ile biała i i ile razem?

Będę wdzięczny za sugestie.

Akwarium 120L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat chyba wałkowany wiele razy :secret: ,np. --> http://nano-reef.pl/topic/28753-oswietlenie-ile-i-jak-swiecicie-w-swoim-rf/. Od której do której - dostosuj do swojego rytmu dnia,w końcu akwarium jest po to aby sprawiać właśnie Tobie przyjemność :). Co do czasu - u mnie aktynika 9:30 - 21:30, białe 10:30 - 20:30.

Edytowane przez baszurek (wyświetl historię edycji)

"Czy nig­dy nie zas­ta­nawiał się pan nad tym, dlacze­go chmu­ry i drze­wa, złotog­niade je­sienią, bu­re zimą, ten pejzaż dek­li­nowa­ny przez po­ry ro­ku, dlacze­go wszys­tko wa­li w nas pięknem jak młotem, ja­kim pra­wem tak się dzieje? Prze­cież po­win­niśmy być czar­nym prochem międzyg­wiez­dnym, strzępa­mi mgławi­cy Psów Gończych, prze­cież normą jest hucze­nie gwiazd, po­top me­teorów, próżnia, ciem­ność, śmierć..."

S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie świeciły niebieska 6-20, a białe 7-19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biała od 13 do 21 blue od 13 do 22

To źle masz ustawione bo masz wschód od razu na maxa,ustaw najpierw start od 12 do 13 niebieską świetlówkę i potem od 13 dodaj pozostałe,i skończ tak o 20,30 wyłącz białe świetlówki i zostaw tylko niebieskie do 22.Niech ryby i korale wiedza że nadchodzi noc.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie sowy w reefmaxach? Sowy prowadzą raczej nocny tryb życia, więc nie ma co za długo świecić :evil:

P.S. Nawiązałem do tematu :)

Obecnie suchy dok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.