Skocz do zawartości
lostdhar

mitrax vs wurdemanni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy możliwe jest żeby krewetki wundernani w ilości 2 zabiły mitraxa? np zaraz po wylince? Znalazłem coś co mogło być wylinką po mitraxie po rozcięciu głowy była pusta natomiast w odnóżach była jakaś tkanka przypominająca częściowo gąbkę częściowo puste od tego czasu go nie widziałem.

Dzisiaj byłem świadkiem wylinki u kraba porcelanowego i zaraz po niej krab został zaatakowany przez wundermani ale po ciężkim ciosie krewetka skapitulowała

Edytowane przez lostdhar (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien, że mithrax się gdzieś nie schował w skale?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewien że krab porcelanowy stracił jedne szczypce i odnóże w walce w wundermani co się stało przed chwilą zaraz po wylince. A co do mitraxa może gdzieś siedzi jeszcze ale jak wundermani tak zaatakowały porcelanowego po wylince to może już go jednak nie być gdzieś w skale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesto zdarza się że krewetki czy kraby źle przechodzą wylinke i właśnie brakuje im jakiejś nogi czy szczypiec. W większości przypadków przyczyną takiej sytuacji jest problem z Ca w zbiorniku (za wysokie). Przy kolejnych wylnkach zwierzęta powinny wróć no normy o ile poprawia im sie parametry życiowe :D. Nie wydaje mi się zeby krewetki zaatakowały kraba. Slimaki owszem bardzo chętnie ale kraba to już raczej bokserka niż WURDEMANNI (popraw tytuł) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tytuł poprawiony, że odrosną to wiem :) po wylince krab miał oba duże szczypce i wszystkie odnóża, powalczył chwilę z krewetką potem wyszedł bardziej na widok już bez jednego odnóża i jednych szczypiec :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

U mnie krewetka wundermanni atakowała wszystko (kraby pustelniki, ślimaki, dolabelke), aż trafiła na coś co ją przerosło/ załatwiło. Następna jaką posiadam jest bardzo spokojna i nastawiona "pokojowo" do innych współlokatorów. Wydaję mi się że wszystko zależy od "charakteru" zwierzaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.