Skocz do zawartości
mag

proszę o identyfikację czy to nie jest przypadkiem aiptasia?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

niedawno pisałam post z prośbą o identyfikację ( trafiłam pozytywnie) ale dzisiaj zauważyłam to co na zdjęciu.

Obawiam się, że moze to być aiptasia. Narazie widzę jedną "róże" i pytanie jak to usunąć jeśli potwierdzicie moje przypuszczenia. Wyrosła na podstawce więc nie będzie problemu z usunięciem, tylko jak.

CZekam na wasze uwagi i rozpoznania.

pozdrawiam

magda

post-11805-0-59127800-1368030105_thumb.jpg

Edytowane przez mag (wyświetl historię edycji)

NanoReef 30L start 05/02/2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

niedawno pisałam post z prośbą o identyfikację ( trafiłam pozytywnie) ale dzisiaj zauważyłam to co na zdjęciu.

Obawiam się, że moze to być aiptasia. Narazie widzę jedną "róże" i pytanie jak to usunąć jeśli potwierdzicie moje przypuszczenia. Wyrosła na podstawce więc nie będzie problemu z usunięciem, tylko jak.

CZekam na wasze uwagi i rozpoznania.

pozdrawiam

magda

Nie widać zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz powinno być dobrze, poprzednie zdjęcie było za duże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Magda.

No1. Nie widac zadnego zdjecia...

No2. Tematow o aptasi ( wiekszosc poswiecona metodom usuwania) jest na forum naprawde sporo. Z cala pewnoscia znalezienie tego w wyszukiwarce forum jest szybszym sposobem, niz napisanie nowego tematu.

:)

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć,

zróbmy tak, że temat metody usuwania ogarnę z postów już zamieszczonych na forum - dobra uwaga tym bardziej, że dwa lata temu czytałam taki temat tytułem zapoznania się z możliwą problematyką:-)

Edytowałam pierwszy post i zamieściłam miniaturkę (widzę ją w pierwszym poście). Jeśli dalej tego nie widać, to zrobię to jeszcze raz byście mogli potwierdzić lub zaprzeczyć moim podejrzeniom:-)

mam mikro zbiornik i musze się pospieszyć by się nie rozmnożyło:-)

mag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aiptasia

jak nie ma problemu z wyciagnieciem kawalka skaly to na zewnatrz goraca woda badz woda ro badz wydlubac

mozna tez naturalnie krewetki wundermani badz brzydal u mnie kontroluja populacje aiptasi

no i rzeczywiscie watkow z aiptasia i jej metodami usuwania jest masa wystarczy minimum checi i sie znajdzie

pozdrawiam serdecznie

Akwarium 81x36x45 112 l Led 120 W Turboflotor 500 Sicco Voyager 4500L/H 20 Kg Zywa skala

Start 09.02.2013

6767_7399.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć, dzięki za info - chęci są a przyznam szczerze, że bardziej zależało mi na identyfikacji pisząc ten post, a prośba o porady wyszła tak naturalnie. Zazwyczaj sama w postach znajduję odpowiedzi na moje pytania, a tu ... no cóż wybaczcie.

dzięki za info jeszcze raz

magda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to cyjano na piachu? wygląda już na nieźle rozwinięte, warto by coś z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.