Komarek Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) Witam serdecznie Mam zagwozdkę - brałem dziś wodę z Octopusa w Rybniku. Zbiornik z koralami, krewetkami, bankami itd - normalnie działa. W domu zmierzyłem zasolenie miernik GMH 3430. Miernik skalibrowany, działa poprawnie. I wyszło mi że mają zasolenie 38 :-o Czy to możliwe przy tych żyjątkach? Edytowane 17 Maja 2013 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Cos im duzo odparowalo. Przewaznie: ryby: 25, miekkie 32 a twarde 35. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Ale czy to możliwe by życie kwitło przy takim zasoleniu. Aż z ciekawości sprawdziłem działanie sondy - rozcieńczylem roztwór 34 na pół z RO - pokazało 17 więc ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) W Morzu Czerwonym jest jeszcze większe zasolenie i wszystko kwitnie (domyślam się, że jest to zasolenie wyrażone w psu) Edytowane 17 Maja 2013 przez minio_p (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 W Morzu Czerwonym jest jeszcze większe zasolenie i wszystko kwitnie (domyślam się, że jest to zasolenie wyrażone w psu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 tak. w psu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Ryby mogłyby mieć problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 W zbiorniku z którego jest woda były babki:-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach