Skocz do zawartości
Kaktus

Profilux II Alarm Level

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem:

Chodzi o sterowanie dolewką, mam ustawiony komputer tak, że jak odparuje woda to włącza się dolewka i ma czas 10sek na dolanie wody jak nie naleje w tym czasie to znaczy, że się skończyła woda na dolewkę więc komputer wyłącza pompę aby jej nie spalić i włącza alarm. I teraz chodzi oto gdyż mam dość nieczytelny wyświetlacz" bo padł" , że jak uzupełnię wodę w zbiorniku na dolewkę i skasuje ręcznie alarm to komputer włącza z powrotem pompę w celu uzupełnienia wody. Jeśli chodzi o mnie to nie ma problemu ale ile razy można tłumaczyć kobiecie jak wyje alarm level to trzeba 3x nadusić strzałkę w góre i 3x enter :) i alarm się wtedy skasuje.

Czy da się jakoś zaprogramować jakiś guzik aby po jednym kliknięciu automatycznie kasowało "alarm level"?

Mam nadzieje, że nie zagmatwałem bardzo tego :)

5752_5837.png

Moje akwa

Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Problem opisałeś jasno, bo u mnie działa to w ten sam sposób. Chyba Cię zmartwię, bo wedle mojej wiedzy reset alarmu musi być związany z pewną sekwencją klawiszy. Jeśli się mylę, proszę o korektę, chętnie też skorzystam.

Pozdrawiam

Jerzy

Akwa 140x70x60 OW, SUMP 100x50x40 LR 60kg, obieg NewJet 4500, 2xTunze 6105+2x6095,odpieniacz DIY alaBK200 z Tunze 9420.040, 10x54W w T5, Profilux II, pompy dozujące GHL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.