Skocz do zawartości
Gość Enia

Nasze perełki.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Enia

Tak sobie oglądam te Wasze baniaczki i zazdroszczę :) .Chciałabym pozazdrościć jeszcze mocniej ;) , więc mam do Was pytanie.Co macie w swojej solniczce naj.....,co przyciąga Wasz wzrok za każdym razem gdy przechodzicie obok. Na co możecie się gapić godzinami jak sroka w kość.Może to być koral, ryba, ślimak,cokolwiek.Może to być rzadki okaz, albo intrygująca aiptasjia ;) Można dać zdjęcia kilku stworzeń, oczywiście z nazwą i dopiskiem ile dni, miesięcy,lat goszczą u Was w solniczce.Ja od dwóch miesięcy posiadam szorstnika.Uwielbiam go podglądać w nocy jak rozpościera te swoje ramionka i świeci na zielono,a pomarańczowe kropki na mackach wyglądają jak lądowisko dla samolotów. :) Ps.Oczywiście mam jak zawsze problem z zamieszczeniem zdjęcia,może uda mi się później,ale Wasze perełki chętnie poogladam :)

Udało się :)

post-19418-0-85485700-1369495295_thumb.jpg

Edytowane przez Enia (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam... ale nie wiem czy na forum mogę wstawić zdjęcie gołej babki :D

5629_5719.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

Moje Sumienie ,dawaj, wszystkie gołe babki akwariowe mile widziane i ten Twój szorstnik pomarańczowy mmmmmm, chyba się zakochałam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.lri.fr/~...odon/diodon.jpg

diodon. super ryba je krewetki jedna za druga az jej brzuch rosnie w oczach. Gdy sie przestraszy wybucha jak bomba i stroszy swoje kolce, zawsze jak podchodze do akwarium to ona juz przy mnie plywa i wlepia we mnie te swoje niebieskie oczka oczekajac na porcje krewetek. Ta rybka robi wrażenie na każdym bo każdy się pyta co to za dziwoląg. Lubię się z nią droczyć trzymając krewetke w szczypcach i ganiam się z nią po akwarium a nawet po za nim. Jest ślamazarna przy karmieniu często łapie ją drugą ręką od tyłu delikatnie, początkowo uciekała teraz już tylko lekko odplywa w bok może kiedyś się da jeszcze bardziej oswoić i będe mógł ją dłużej pogłaskać. Polecam każdemu bo fajna i rzadko spotykana rybka.

tu ją trochę widać jak pływa podobnie trochę do helikoptera

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q-LbacLcl2A

Edytowane przez dirty_pig (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją perełką jest hybryda a. leucosternona z nigricansem, gapię się na niego codziennie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

dirty_pig, rybka i akwa bajka :) Raffy14 z niecierpliwością czekam na zdjęcie.Piszcie też jak długo macie wasze perełki :)MojeSumienie i gdzie te gołe babki?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... rozpościera te swoje ramionka i świeci na zielono,a pomarańczowe kropki na mackach wyglądają jak lądowisko dla samolotów...

Enia, jak masz więcej tego co bierzesz, to chętnie bym się podłączył ;)

Ale co do gołych babeczek to się z Tobą absolutnie zgadzam. Darek, nie drocz się z nami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

rs, jak czytam te nasze forum to dostaję takiej " głupawki " ;)chociaż nie, to nie to. Przypomniałam sobie, że wczoraj malowałam dwuteownik taką fajną farbą do metalu. Dopiero zaczynam remont, teraz czeka mnie walenie ściany itd, może być ciekawie.Zapraszam ,tego co wdycham starczy dla wielu ;)

Edytowane przez Enia (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no... nie mogę, na forum są nieletni i jeszcze mi @Skoczek urlop zapoda :)

5629_5719.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Przypomniałam sobie, że wczoraj malowałam dwuteownik taką fajną farbą do metalu...

To wiele wyjaśnia. Ale skąd to fachowe określenie stalowego kształtownika?

Nie trać więc czasu na forum i biegnij wdychać.

:)

A jeśli chodzi o babeczki to moją perełką była para Stonogobiops nematodes/Alpheus randalli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

rs, bo to jest moja druga pasja,przebudowy,podciągi stalowe,walenie ścian,mozaiki kafelkowe , kamień,ale najbardziej kocham drewno i mojego dremela.:)

Niestety mało który mężczyzna jest w stanie to zaakceptować,więc często i gęsto się nie przyznaję ,ale dzisiaj co mi tam ,mam to głęboko w szacunku co sobie ktoś pomyśli. ;) Za to mało co znam się na prądzie i hydraulice i co zmontuję przeważnie cieknie.Po remoncie chce się zabrać za sump,ale będę musiała znaleźć dobrą duszę do pomocy. Ten temat założyłam, ponieważ solniczkę mam dopiero 3 miesiące i zastanawiam się co ciekawego w niej umieścić,jakie wogóle stworzenia istnieją .W sklepach nie mają na stanie wszystkiego,żeby pooglądać i zdecydować co naprawdę chce się mieć.Tak że czekam na zdjęcia, chwalcie się. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

Artur, gdybym wcześniej wiedziała, że masz takie cuda to może w mojej paczuszce by się znalazły ;) Teraz wiem o co mogę żebrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enia... jak coś to śmiało daj znać - chętnie pomogę zmontować, sumpa możesz zamówić w Mikołowie. Szybko i fajnie robi.

Duże auto do przewiezienia też się znajdzie :)

Edytowane przez MojeSumienie (wyświetl historię edycji)

5629_5719.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Enia

MojeSumienie,bardzo dziękuję ,pomoc będzie mi z pewnością potrzebna. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie zostawcie resztkę "fajnej farby do metalu".

Życie na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.