Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) Witajcie, dzisiaj znalazłem takiego osobnika w akwarium. Nie wygląda to na wieloszczepa (bo mam kilka osobników). Zamieszczam kilka zdjęć, może ktoś z was się z takim kimś spotkał (ja go nie kupiłem) Znikną mi dzisiaj błazenek (nie ma ciała ani nic), czy to on może być odpowiedzialny za to lub moje wieloszczepy? Edytowane 26 Maja 2013 przez Safemod (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 o to coś ciemnego chodzi? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwarystka Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) To jakieś rurówki na pierwszym planie a jeśli chodzi o to ciemne to ciężko powiedzieć bo mało widać Edytowane 26 Maja 2013 przez akwarystka (wyświetl historię edycji) Cytuj 22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 te 2 szt to owszem rurówki tylko ja myślę że autorowi chodzi o to coś ciemnego na lewo od rurówek Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArT Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) To nie rurówki tylko ślimaki osiadłe . Edytowane 26 Maja 2013 przez ArT (wyświetl historię edycji) Cytuj https://www.facebook...reaLordhowensis Kupię szczepki Acanthastrea Lordhorwensis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 Chodzi dokładnie o to ciemnego Dodałem jeszcze 2 zdjęcia. To coś ma jakby jakieś łapki w środku siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 To nie rurówki tylko ślimaki osiadłe . Tam w głębi widzę wieloszczeta. Właśnie to nie wygląda na wieloszczepa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 to się jakoś rusza?otwiera może małż Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArT Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 skumałem dopiero . Ślimole odłup śrubokrętem bo Ci zaczną sieć wypuszczać i stresować korale. Cytuj https://www.facebook...reaLordhowensis Kupię szczepki Acanthastrea Lordhorwensis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 to się jakoś rusza?otwiera może małż Tylko wychyla do poziomu tego co na zdjęciach a jak dam światło na niego to chowa się do środka. Najdziwniejsze jest to, że jak dłużej jest pokazany to się otwiera i jakieś macki wydać. (a wieloszczep ma takie nóżki i bym go rozpoznał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 to według mnie małż jesli jest cały czas w tym samym miejscu a błazenka na pewno nie zjadł Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 mam podobne u siebie mysle ze to małż nie idzie tego oderwac od skały jest wielkosci orzecha włoskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 to według mnie małż jesli jest cały czas w tym samym miejscu a błazenka na pewno nie zjadł Dopiero dzisiaj go znalazłem i reaguje na światło (chowa się do skały) właśnie nie mogę nigdzie znaleźć jego odpowiednik na necie :/ Nie wiem co to, średnio na małż mi to wygląda (bo małż by się do skały nie schowała). Trochę wyżej nad nim mam wychodzące nóżki (jakby mała wężownica), czyżby to było ze sobą powiązane? 3cm od tego czego są te nóżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 słabe zdjęcie aby nóżki dojrzec http://pl.reeflex.net/kategorie/64.html Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 Czy na zdjęciu Nr 4 widać lapke tego czegos ? Podobna lapy maja niektóre jaszczurki np. gekony :| Ale to taka abstrakcja ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Q Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 może krewetka modliszkowa? miałem coś podobnego kiedyś, mieszkało w norce i również reagowało na światło. stawiałem na wieloszczeta, ale jak to wygoniłem z jamki to okazało się krewetką. Cytuj Zbiornik: 300L + 112L sump; Obieg: NJ-3000; Cyrkulacja: 3x JVP-102 + obieg; Odpieniacz: Reef Octopus 1000 + Aquabee; Oświetlenie: 4xT5 24W (2x actinic, 2x white 15000K); 35 kg LR; 20 kg LS; 12 kg grys koralowy; 5L Siphorax; Purigen; Phosguard; Pozdrawiam, Jakub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 na 3 focie widać jak jest wtedy małż otwarty może autor spróbuje to czymś dotknąć i jeśli ucieka całkowicie gdzieś w dziurę to nie małż a jeśli się trocge chowa i zamyka to małż Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Safemod Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 może krewetka modliszkowa? miałem coś podobnego kiedyś, mieszkało w norce i również reagowało na światło. stawiałem na wieloszczeta, ale jak to wygoniłem z jamki to okazało się krewetką. \ Ale ja nic takiego nie kupowałem Mogło to się samo rozmnożyć jakoś ? (te skały mam u siebie już od ponad 6 miesięcy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach