minio_p Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Witam. Mam pytanie do osób, które stosowały ten preparat w akwarium rafowym, a konkretnie jak po podaniu zachowywały się koralowce i jeżowce? Ja zauważyłem schowanie polipów u sps - ów oraz skurczenie i spuchnięcie lps - ów. Jeżowce zaczęły się odrywać od skały i przewracać. Jeden z nich zawisł pod powierzchnią wody przyczepiony bokiem. Eufilia zaczęła produkować znaczne ilości śluzu. Co prawda w instrukcji jest napisane, że koralowce mogą się kurczyć, ale ten obraz mnie przestraszył. Po jakimś czasie powróciły do normy jednak po dwóch podaniach odstawiłem preparat. Czy osoby stosujące ten preparat miały jakieś straty w obsadzie? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Stosowałem ten preparat i efekty takie jak Ty piszesz ale nic nie padło ale też w ospie nie pomogło więc u mnie nie zdał egzaminu potem zastosowałem kent RxP tak samo więc zastosowałem ostatni preparat na ospę prodibio i po 4 dniach zaczeła ospa schodzić aż do wyleczenia tak że polecam prodibio na ospę reszta to jakieś nieporozumienie może jak bym nie oszczędzał na preparatach to nadal by mój białobrody żył pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Masz na myśli preparat Spots & Velvets? Teraz podaje tylko czosnek Microbe - Lift plus lampa UV w nocy. Moje ryby nie mają widocznych kropek, ale się często ocierają, czyli coś je drażni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Dokładnie ten środek u mnie zdał egzamin rewelacyjnie.W takim wypadku jak nie ma widocznych kropek to stosuj dalej czosnek i UV ja bym dał cały czas.U mnie była tragedia bo ryby były mocno obsypane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Dokładnie ten środek u mnie zdał egzamin rewelacyjnie.W takim wypadku jak nie ma widocznych kropek to stosuj dalej czosnek i UV ja bym dał cały czas.U mnie była tragedia bo ryby były mocno obsypane. A nie było efektów ubocznych? Na długo trzeba wyłączać odpieniacz? Nie mogę UV włączyć non stop, ponieważ mocno grzeje wodę, a temperatury obecnie mamy takie jakie mamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2013 Czy jeszcze ktoś z forumowiczów ma doświadczenia związane ze stosowaniem Spots & Velvets Prodibio? Bardzo proszę o opinię dotyczącą skuteczności tego preparatu Prodibio, ponieważ zbliża się poniedziałek i chciałbym coś zamówić. Upominam, nie pisz posta pod postem. mintaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach