kim84 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 witam. ostatnio stwierdziłem, że zieloność moich korali nie jest tak zielona jak jeszcze 2 miesiące temu. np. monti talerzowa zielona polipy ma dalej ślicznie zielone ale tkanka jako taka zielona nie jest tak jak być powinna.to samo dzieje się z acrą zieloną (dokładnej nazwy nie pamiętam) ale polipy "pędzelki" ma zielone jak być powinny natomiast całą reszta wydaje się jak by różowa/ czerwona. zakładam, że czegoś w wodzie mam za mało albo czegoś za dużo. pozdro. Kim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 na kolor zielony - żelazo Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kim84 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 ABCm grotech leję co tydzień wg. zaleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 Po4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kim84 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 przepływówka jest od początku i rowa wymieniana co 2 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 9 Lipca 2013 Ile lejesz tego ABCM, wstaw fotki korali. Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) tego typu preparatów nie leje się wedle zaleceń, tylko wedle potrzeby, miej na uwadze że producent chce abyś lał tego ile się da abyś szybko kupił koleją partię... musisz dobrać ilości doświadczalnie, według własnych potrzeb - zacznij od wyjałowienia wody ( nic nie lej) potem dodawaj 1/5 tego co producent zaleca (ale nie tygodniowo a z pompki codziennie) potem zwiększaj aż zobaczysz efekty. Kroki zmian nie rób większe niż co 3 tygodnie. Nie zapominaj o podmiankach regularnych. Jeśli nie masz doświadczenia z kolorami zacznij od jednego preparatu (tak wtedy dobór ilości 3 preparatów może trwać i rok) Jeszcze nasuwa mi się pytanie, czym świecisz? mam nadzije że nie ledy? PS Parametry masz ładne (łącznie z PO4 o ile jest stałe to nie jest jego wina) PS2 co tak małe Mg????? dociągnij do 1400 Edytowane 9 Lipca 2013 przez adzios (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach