Komarek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Witam serdecznie Jestem na etapie planowania obsady rybnej do mojego akwarium. Czy ktoś ma/miał Pomacentrus auriventris ? Czy to agresywny garbik? Podoba się mojej żonce i tak sobie pomyślałem, że parka byłaby ładnym kontrastem dla pary błazenków. Akwarium ma wymiar 65x50x50. Dziękuję za wszelkie sensowne odpowiedzi :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Ja osobiście mam Pomacentrusa mollucensisa i jedno co wiem, nigdy więcej nie kupię żadnej ryby tego gatunku... robi rozdymę w 150cm długim tanku i goni pokolce Większośc ludzi prędzej czy później wychodzą z miłości do garbików Wiem, że ryby w parach zachowują się inaczej.Tylko swojemu draniowi próbowałem 3x dołaczac drugiego osobnika swojego gatunku ale nowy nawet nie miał szans, rekordzista dożył najwyżej godziny w tanku... Gdybym mógł go złapac to daaawno by wyleciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Czyli nici z tej rybki,,,,, Może jeszcze ktoś ma doświadczenia z tym gatunkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 ja mam 3 rozne garbiki i 5 pokolcow i w 700 l i nie gonia sie garbiki zachowuja sie spokojnie a a garbiki mam od dwoch roznych uzytkownikow nanoreef bo uwazali ze one gonia im inne ryby widocznie u mnie zaznaly spokoju a mam w akwawrium Centropyge bicolor Amphiprion ocellarisx2 Coris aygula Wargatek sanitarnik Pseudanthias squamipinnis 2szt. Nemateleotris magnifica x 2 Paracanthurus hepatus Pictichromis porphyrea Pomacanthus imperator Siganus vulpinus Zebrasoma veliferum Chromis viridis x 6 Chrysiptera parasema Halichoeres chloropterus Ptereleotris zebra Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Marek ja mam Chrysiptere hemicyanei i jest jak aniołek zresztą wcześniej miałem Parasemke i tak samo .Zależy na jakiego garbika trafisz ,nie wszystkie przejawiają agresję tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach